Hembakat focacciabröd, det räcker med enbart 25 minuter i ugnen för att tillaga det

av sofia

04 Maj 2020

Hembakat focacciabröd, det räcker med enbart 25 minuter i ugnen för att tillaga det
Advertisement

Läckra aptitretare som ofta serveras vid en aperitivo eller buffé, ofta fyllda med ingredienser som gör dem ännu godare. Focaccia är verkligen en av de mest populära tilltuggen för både unga och gamla. Under denna period av karantän, när många av oss tvingas stanna hemma och vänta på att stormen passerar, har vi mer tid över för att experimentera i köket. Så varför inte ställa dig vid ugnen och förbereda dessa läckra små focacciabröd i ditt eget kök?

via Dissapore

Ohga/YouTube

Ohga/YouTube

Här är de ingredienser du behöver:

400 g Manitoba-mjöl
125 ml ljummet vatten
125 ml ljummen mjölk
1 tsk socker
10 g jäst
40 ml olivolja
en nypa salt

Ha i socker, mjölk och vatten i en bunke och lös upp jästen i denna vätska. Börja knåda och tillsätta mjölet. Tillsätt även tre fjärdedelar olja och saltet medan du knådar tills du når en jämn och kompakt deg. Täck över den med en handduk och låt den jäsa till dubbel storlek i ungefär en timme.

Advertisement
uccia3000/YouTube

uccia3000/YouTube

Rulla sedan ut degen på en arbetsyta med en kavel och använd en form på ca 10 cm för att ge formen till dina focacciabröd, lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa igen i cirka en timme och sedan trycker du små gropar med fingertopparna på ytan där du sedan kan hälla på salt och olja. Sätt på ugnen på 180 ° och tillaga dina focacciabröd i cirka 25 minuter.

När de är tillräckligt gyllenbruna tar du ut dem ur ugnen, väntar i 10 minuter på att de ska svalna och sedan är det bara att njuta!

Advertisement