Focaccia med 3 ingredienser - ett alternativt matbröd som är enkelt att förbereda, smakrikt och billigt

av sofia

10 April 2020

Focaccia med 3 ingredienser - ett alternativt matbröd som är enkelt att förbereda, smakrikt och billigt
Advertisement

Bröd är en av de livsmedel som aldrig borde saknas hemma. Mängden olika sorter är verkligen oändlig och när vi inte har något bröd till våra måltider saknar vi det verkligen. Det händer alla att brödet tar slut hemma eller att man glömmer att köpa det och det är därför det kan vara bra att känna till några knep om detta händer för att kunna baka sitt eget, även om vi kanske inte är några experter på att baka.

I det här fallet ska vi titta på ett exempel på hur man kan skapa en produkt som liknar det klassiska brödet väldigt mycket. Vi pratar om focaccia och detta är en typ av focaccia för vilken vi endast behöver tre ingredienser. Ett utmärkt sätt för att snabbt och billigt laga något mycket enkelt men samtidigt välsmakande!

via Brandon Johnson/Facebook

Advertisement

Bread shortage? This is the easiest kind of bread you can make. Costs pennies and can get you through these strange...

Pubblicato da Brandon Johnson su Domenica 15 marzo 2020

För att göra denna focaccia behöver du bara mjöl, jäst och olja. Brandon Johnson, en kock från South Dakota, delade detta enkla, billiga och snabba recept som blev populärt på nolltid och kallade det "den enklaste typen av bröd du kan göra." Här är receptet för att få 6 focacce.

Blanda 2 koppar mjöl, en matsked torr jäst, en tesked salt, en matsked olja och en av varmt vatten tills en pizzaliknande deg erhålls.

Efter att ha knådat den i några minuter, låt den vila i en behållare i 30 minuter och se till att den inte fastnar i den. Sedan delar du upp degen i 6 delar och kavlar ut dem på en mjölad yta tills de blir ganska tunna.

När detta är gjort är det dags att lägga bröden i en varm panna (cirka 180 ° C) och låta dem bli gyllene med några mörkare fläckar. Vänd på dem då och då.

Resultatet? De bör ätas direkt (kanske med lite rosmarin på ) eller frysas. Denna focaccia är välsmakande, enkel och lätt, och kan vara en mycket giltig ersättning för det klassiska brödet. Prova själv så får du se!

Advertisement