Hembakat bröd - ett recept på potatisbröd, en luftig och smakrik variation

av sofia

09 April 2020

Hembakat bröd - ett recept på potatisbröd, en luftig och smakrik variation
Advertisement

Att veta hur man gör sitt eget bröd är en färdighet som kan verka banal, men som i verkligheten kräver mycket övning för att bli perfekt. Att veta hur man bakar bröd innebär dessutom möjligheten att ha ”oändliga leveranser” av en produkt som många av oss konsumerar dagligen och därför kan det definitivt vara användbart vid många tillfällen. Det finns många varianter på bröd och det är just det som är så härligt, du kan testa dig fram tills du hittar det recept som passar dig bäst. I den här artikeln vill vi dela ett recept på potatisbröd, ett hemlagat bröd som du absolut borde prova.

via Youtube / Ninik Becker

Youtube / Ninik Becker

Youtube / Ninik Becker

Ingredienserna är vanligtvis lätta att hitta och du kan garanterat hitta dem till ett överkomligt pris. Kort sagt, det finns ingen ursäkt för att inte sätta dina bakkunskaper på prov med ett gott och väldoftande bröd som det här! Med det här receptet bör du kunna skapa en stor limpa, 2 långa baguetter eller 10 frallor, du bestämmer formen på ditt bröd. Kom ihåg att degen behöver vila över natten, så planera ditt bakande därefter.

Advertisement
Youtube / Ninik Becker

Youtube / Ninik Becker

Ingredienserna som behövs: 2 potatisar, 250 ml varmt vatten, 2 matskedar socker (eller ännu mindre om du inte gillar för sött bröd eller om du skräms av tanken med för mycket socker), 7 g torrjäst, 2 matskedar olja , 500 g mjöl och 2 teskedar salt.

Hur du gör:

Hur du gör:

Youtube / Ninik Becker

Koka potatisen i 250 ml vatten. När den har kokat färdigt, släng inte bort vattnet - lägg potatisarna åt sidan och mosa dem med en gaffel eller en potatispress för att få ett mos. Låt oss lägga potatisen åt sidan och ta hand om de andra ingredienserna. Blanda sockret och jästen i potatisens kokvatten och låt det vila i 15 minuter. Blanda därefter blandningen som just erhållits med potatismoset. Tillsätt det siktade mjölet, oljan och saltet. Låt nu degen vila en hel natt.

Youtube / Ninik Becker

Youtube / Ninik Becker

Nästa dag delar du degen i två delar och låter dem vila i ytterligare en timme. Till slut bestämmer du vilken form du vill ge ditt bröd och snitta ytan. Vi förvärmer ugnen till 220 ° i 15 minuter och sätter därefter in vårt bröd. Tillagningstiderna är: 220 ° under de första 15 minuterna och 200 ° under återstående 40 minuter. Kontrollera ugnen då och då, och om du ser att brödets yta mörknar mycket snabbt, täck det med aluminiumfolie.

Advertisement