Coronaviruset - I Usa har människor satt upp juldekorationer för att liva upp stämningen för de som är i karantän

av sofia

07 April 2020

Coronaviruset - I Usa har människor satt upp juldekorationer för att liva upp stämningen för de som är i karantän
Advertisement

Runt om i världen har det funnits nästan 200 000 bekräftade fall av COVID-19. Det är en spridning som starkt påverkar hur världen fungerar just nu med allt  från inställda filmer och festivaler och restriktioner när det gäller resor till obligatorisk isolering och länder som nästan stannar upp, till social distans. Naturligtvis finns det för närvarande en god dos av ångest hos alla, till den grad att även de som inte har några symtom väljer att stanna hemma för att skydda sig själva och andra. Det är en svår tid för många, men i detta mörker har ett glittrande ljus dykt upp i de amerikanska förorterna.

Advertisement

Naturligtvis har mars månad ingenting med belysning och julstämning från tre månader innan att göra, men många invånare i USA,  har under denna hälsokris som lett till enorma sociala och ekonomiska svårigheter plockat ner ljusslingorna från vinden för att hänga upp dem utanför huset eller på sina balkonger, för att lysa upp gatorna med en symbol för framtiden.

Advertisement

Det hela började när Lane Grindle, sportkommentator för Milwaukee Brewers, skrev följande på Twitter den 15:e mars: "Vad händer om vi alla tänder julbelysningen igen? Vi skulle kunna ta bilen, köra runt och titta på dem. Det verkar som en anständig aktivitet där man kan behålla social distans". Efter det att detta råd blev viralt har många i USA börjat organisera en riktig extra jul utanför sina hem för att liva upp stämningen.

"Tiden framför oss ser mörk ut, men jag kan fortfarande sprida kärlek och ljus till världen. Vissa människor har föreslagit att vi ska tända julbelysningen för att liva upp de människor som är i karantän, isolerade eller helt enkelt för att påminna världen om att det fortfarande finns ljus och hopp. Här är mitt bidrag. #LightsForLife ", säger Sarah Bang från Alabama.

Att tända ett ljus av hopp i detta mörka ögonblick, även om det egentligen är julbelysning verkar vara ett underbart initiativ för att få oss på bättre humör, håller du inte med?

Advertisement