En fotograf fotar en ekorre som "kämpar" mot vinden med sitt miniparaply - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En fotograf fotar en ekorre som "kämpar"…
Varje dag syr den här 84-åriga damen mer än 50 stycken skyddsmasker för att donera dem till sjukhus och behövande människor Till alla de som arbetar trots nödsituationen: Tack för det ni gör

En fotograf fotar en ekorre som "kämpar" mot vinden med sitt miniparaply

Av sofia
1.094
Advertisement

För ungefär tio år sedan insåg fotografen Max Ellis, en 47-årig invånare i Teddington i Storbritannien att det fanns ett bedårande gäng med ekorrar som regelbundet besökte hans trädgård, fascinerade av alla föremål som han lämnade utan uppsikt. Det dröjde inte länge förrän hans öga som fotograf, tränat för att se de intressanta aspekterna av verkligheten, insåg att det från denna interaktion var möjligt att ta underbara bilder. Från den idén föddes den charmiga fotoserien "Squirrellismo", som fortfarande regelbundet berikas med nya bilder och situationer.

Huvudpersonerna i dessa foton är ekorrar som, så snart fältet är fritt, vågar sig in i trädgården för att leta efter mat. Det är just då som Ellis sätter igång sin strategi för att ta den perfekta bilden. Efter att ha fäst olika föremål med fiskelina, sprider han ut nötter och andra godsaker för att locka sina modeller.

Efter det att han monterat upp allt kan fotografen inte göra annat än att vänta och ha tålamod. Om han har tur, efter några timmars väntan och efter att ha tagit ett oändligt antal bilder kan han fånga något minnesvärt och när vi tittar på resultatet kan vi garanterat säga att det är värt det!

Advertisement

Inte alla ekorrar är varandra lika och inte alla är villiga att leka. Fotografen erkänner att ungarna är mycket blyga och misstänksamma, medan de vuxna verkar ha lättare att ge förtroende. Under åren har en fast grupp börjat vistas i hans trädgård på jakt efter nötter och ovanliga leksaker.

Särskilt ett foto väckte mycket uppmärksamhet, förmodligen för att engelsmännen känner igen sig i det regniga vädret. På bilden ser man en ekorre som verkar kämpa mot vinden med sitt lilla lila paraply.

Dessa bilder erhölls genom att Ellis ofta hänger upp paraplyn här och där under regniga dagar, under vilka ekorrarna gärna söker skydd medan de äter. Så efter flera försök lyckas han fota otroligt verklighetstrogna bilder.

Advertisement

Självklart har många misstänkt att han för att skapa dessa bilder använt sig av Photoshop, men detta stämmer absolut inte och detta gör dessa foton ännu mer speciella. Max vill gärna påpeka att han redigerar bilderna främst för att rensa upp dem, kanske för att ta bort oförutsägbara regndroppar eller trådarna som håller upp föremålen, men resten, den grundläggande layouten för bilden, är helt verklig.

Naturligtvis har dessa små fotomodeller vunnit många människors hjärtan som till och med har börjat skicka små föremål till fotografen för att använda på bilderna.

Glöm inte att besöka Max Ellis Instagram-kanal (junkyardmax) och hans webbplats maxphotographic.com  som är fulla av intressanta och originella foton.

Tags: DjurFotografi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack