En idealisk familj behöver inte vara perfekt bara den är enad - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En idealisk familj behöver inte vara…
Den här hunden begravdes levande på en strand, men som tur var kom räddningen i tid Utan vattenmelon är det inte sommar - här är några tips för att välja den perfekta melonen!

En idealisk familj behöver inte vara perfekt bara den är enad

277
Advertisement

Familjen är den plats där vi känner oss skyddade, älskade och omhändertagna av de som verkligen älskar oss. Naturligtvis är ingen människa perfekt, precis som ingen familj kan betraktas som sådan, men det viktiga är att förbli enade trots de svagheter vi alla har. Men vad menas med egentligen med "enad familj"? Det handlar inte om den perfekta lilla familjen, utan om en säker och stimulerande miljö, som kan vara en positiv referenspunkt för alla dess komponenter. Professor Alan Kazdin, en av världens ledande experter inom föräldraskap, har beskrivit de 8 sakerna som inte bör saknas i en hälsosam och positiv familjemiljö.

Kommunikation: god kommunikation är grunden för varje mänsligt förhållande och får inte saknas inom familjen. Kommunikationen måste vara öppen och aldrig bedömande - barnet måste ha tryggheten att ha en förälder som kan lyssna på det.

Positiva relationer: barnet behöver positiva människor att förlita sig på: morföräldrar, farbröder, kusiner och vänner till familjen bidrar betydligt till dess utveckling.

Rutin: barnet behöver små ritualer som delas med familjen för att bli lugna.

Positivt socialt beteende: att bjuda hem vänner, organisera middagar eller resor, delta i det sociala livet i området är alla aktiviteter som hjälper till att utveckla positivt socialt beteende.

image: Unsplash

Flexibilitet: att veta hur man ska hantera förändring är en nödvändighet för både barn och vuxna.

Övervaka: föräldrar har till uppgift att övervaka sina barn, de måste veta vilka deras bekanta är, vart de går och vad de gör.

Minska stressen: det finns vissa stressiga livshändelser som är oundvikliga, men andra som både vi och våra barn kan undvika. Låt oss försöka lära oss att hantera vår stress och minska den så mycket som möjligt, för allas välbefinnande.

Ta sig tid för sig själv: att vara förälder är verkligen svårt och utmanande, men det får inte ta över hela ditt liv. En förälder har till uppgift att ta hand om sina barn, men får inte försumma sig själv. Det är viktigt att en mamma eller pappa kan balansera sina egna behov med sina barns behov. Resultatet kommer att bli positivt eftersom det ger mer energi till paret och därmed mer positivitet och trygghet för barnet.

Tags: BarnFamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack