7 typer av TOXISKA människor som du bör hålla på avstånd - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
7 typer av TOXISKA människor som du…
Tillägnat min dotter - förverkliga dina drömmar och var alltid dig själv Att bita på naglarna kan var mycket farligt och denna sorgliga histora är ett bevis på detta

7 typer av TOXISKA människor som du bör hålla på avstånd

1.470
Advertisement

Det uppskattas att varje människa under sitt liv möter i genomsnitt cirka 80 tusen personer. Familj, vänner, bekanta, skola, och arbete, möjligheterna att träffa nya människor är många. De som lämnar ett spår i oss kan dock räknas på en hand, på gott och - lyckligtvis - även på ont.

Vi skrev "på ont" eftersom det finns människor som med sitt beteende lyckas påverka vem vi är och vad vi blir på ett negativt sätt. De är individer som definieras som "toxiska" av den amerikanska psykologen Lillian Glass. Låt oss se vilka de är och hur vi kan försvara oss från dem.

image: pxhere.com

1. Sociopaterna

Först kan de ge ett bra intryck, men sedan kan dessa människor bli skrupelfria för att uppnå sina mål. De tenderar att bry sig väldigt lite om andras känslor och rättigheter och kan ljuga för personlig vinning. Ofta upprepar de ordet "jag" på ett obsessivt sätt och har svårt att uttrycka sina egna känslor.

2. De avundsjuka

I grund och botten är de olyckliga människor. Varje mål, framgång och fördel för andra, är för dem något som är relaterat till de själva. Även om andra anstränger sig för att vara som de är, kan en avundsjuk människa inte förstå det. De fortsätter att reflektera över vad de saknar, förminskar människorna i sin omgivning, kanske till och med genom att ljuga och vara falska.

3. De arroganta och högfärdiga

Vem har aldrig träffat en sådan person? Dessa "giftiga" människor är högsinta och ofta pedantiska, övertygade om att de alltid har rätt i allt, har alltid ett svar inom varje ämne och på varje fråga. För dem, spelar andras åsikter ingen roll, även om de har rätt. De trycker ner andra människor om de uppleveratt de försöker stjäla scenen, vilket är mycket jobbigt. De lyckas vara så övertygade om att de har rätt, att de nästan aldrig inser att de har fel.

 

4. Skvallerbyttorna

Håll dig borta från dessa "giftiga" människor! Deras särdrag är att sprida rykten, förtal, scoop och nyheter som ofta är delvis eller helt falska bara för att diskreditera andra. Även hos dem döljer sig en stark underliggande osäkerhet. När de väl fått vårt förtroende, kan kedjan som kan skapas av deras skvaller bli oändlig. Lögnerna kommer i själva verket förr eller senare att påverka oss också. Det är bättre att ha en ytlig relation med sådana människor.

5. De auktoritära 

Det har säkert hänt alla på någon arbetsplats, att ha haft en chef som överdriver eller utan uppenbar anledning, hånar, förnedrar, tvingar på andra sin egen vilja utan någon form av konfrontation eller utbyte av idéer. De är auktoritära människor, som ofta inte kan etablera varaktiga relationer, som har ett ständigt behov av att ålägga rädsla. Självklart måste en chef uttrycka sin vilja eller kritisera de som arbetar för honom om det är nödvändigt. Men med autoritarism kommer man inte någonvart.

Advertisement
image: pxhere.com

6. De förödmjukande

Dessa "giftiga" människor är mycket skadliga. Varför? Först är de vänner, våra räddare och supportrar, men i inom kort kommer du att inse att de bara samlade information om din personlighet och dina fel och brister, för att kunna sätta dig i dålig dager om de behöver det. De skulle även kunna förolämpa dig. Ta avstånd om du möter människor med en sådan teatermask.

7. De neurotiska

Var och en av oss är lite neurotisk. Denna kategori av "giftiga" människor agerar inte med elakhet, förakt eller är självcentrerad, till skillnad från de andra. Det brukar röra sig om en perfektionist, som involverar och hjälper även andra att uppnå denna påstådda "perfektion" med sina metoder. Var försiktig, för om saker inte går som de vill, kan de beskylla dig eller försöka ge dig skuldkänslor.

image: Pixabay

Låt oss inte dölja att vi kan alla på något sätt har betett oss som de människor som just beskrivits. Faktum är att vi alla har våra defekter, vanföreställningar eller överflöd som kan vara skadligt både för oss själva och för andra. Problemet uppstår emellertid när dessa egenskaper går till överdrift, eller blir konstanta i vårt sätt att bete oss med andra. Vi måste alltid försöka uppmärksamma om vi går över vissa gränser.

Om du istället känner igen någon i din omgivning i dessa beskrivningar, var försiktig. Prova att kanske få dem att förstå vad som är fel och om det inte är möjligt, försök då att hålla dem borta. Din mentala hälsa kommer tacka dig!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack