En pappa vill visa sin son vad det innebär att vara fattig, men sonens svar lämnar honom mållös - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En pappa vill visa sin son vad det innebär…
10 viktiga saker som människor bör lära sig av hundar för att leva bättre Din hund kan känna av negativa personer och försöker att skydda dig från dem enligt en vetenskaplig undersökning

En pappa vill visa sin son vad det innebär att vara fattig, men sonens svar lämnar honom mållös

Av sofia
7.688
Advertisement

Ibland kan även de mest "uppenbara" situationerna ge oss några överraskningar. Den rikedom som vi tror vi har, liksom de materiella varor som vi tar för givet och som gör oss säkra, är inte alltid synonymt med fullständighet.

Historien om fattigdom som vi nu ska berätta för er illustrerar detta på ett emblematiskt sätt. En fantasihistoria, som dock är väldigt realistisk och bärare av ett budskap som är allt annat än banalt.

För att hjälpa sitt barn att förstå värdet av de saker han hade, som ofta togs för givet, bestämde en rik pappa sig för att visa sitt barn hur fattiga människor bodde.

Således, för att ge sin son denna lärdom och få honom att anta ett annat förhållningssätt till sin omgivning, spenderade far och son några dagar i kontakt med en familj som hade det mindre välställt än de själva.

Väl hemma var det dags för pappan att ta reda på om hans son hade lärt sig sin läxa och det var då han fick en stor överraskning.

Han frågade barnet om han hade förstått skillnaderna mellan sitt bekväma liv och den fattiga familjens. Hans sons svar var långt ifrån självklart.

image: pxhere.com

Barnet svarade att skillnaderna var tydliga och började lista dem. Den fattiga familjen, jämfört med dem, hade tre hundar, en sjö att simma i stället för en pool i trädgården, stjärnorna på natten i stället för lyktor, vänner som skyddade dem istället för staket och ömsesidigt hjälp istället för tjänare.

Fadern var förbluffad över att höra sin sons ord och slutsatsen att de fattiga i slutänden var de och inte familjen de hade besökt. En vettigt resonemang, som visar att rikedom inte bör sökas endast i materiella varor och pengar, utan i gester, ord och människor som - även med lite - gör oss lyckliga.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack