7 problem som mandarinskal löser bättre än något annat

av sofia

24 April 2019

7 problem som mandarinskal löser bättre än något annat
Advertisement

All frukt är nyttig, men i synnerhet mandariner. De är rika på C-vitamin, B-vitaminer och innehåller många mineraler såsom magnesium, järn, fosfor, kalcium, kalium, selen och zink - som alla gör dem kraftfulla allierade mot många sjukdomar. Dessutom består de till 88% av vatten, så de är idealiska för att bekämpa uttorkning och förstoppning.

Men det är inte bara deras insida - älskad av vuxna och barn - som är dyrbar, utan också deras skal, vilket är effektivt för att bekämpa dessa 7 problem. Så här förbereder man det för att dra fördel av alla dess naturliga egenskaper.

Advertisement
Joe Ravi/wikimedia

Joe Ravi/wikimedia

  • 1. BRONKIT. Lägg ett halvt mandarinskal i en kopp uppkokat vatten och låt det stå och dra i en halvtimme innan du dricker det..
  • 2. HOSTA. Skär skalet i små bitar och låt dem lufttorka. Lägg sedan i en kopp uppkokat vatten och låt det drai en vecka. Ta sedan 20 droppar tre gånger om dagen.
  • 3. NÄSTÄPPA. Placera flera skal i en behållare med kokande vatten och andas in ångan som kommer ut ur dem under minst 10 minuter.
  • 4. MATSMÄLTNINGSPROBLEM. Riv skalet tills du får ett pulver, vilket du kan ha på mat för att motverka risken för magont eller halsbränna.
Advertisement
pixabay

pixabay

  • 5. FOTSVAMP. För att bli av med det, gnugga bara mandarinskale på den delen som drabbats av svamp två gånger om dagen i en vecka.
  • 6. FYSISK UTMATTNING OCH SÖMNSVÅRIGHETER. Förbered en bomullspåse genom att fylla den med mandarinskal. Vid behov, håll den nära ansiktet och andas in i doften i minst 15 minuter, den kommer också att vara effektiv mot huvudvärk.
  • 7. HÖGT BLODTRYCK OCH HJÄRTKLAPPNING. Tillsätt mandelskalan till tre liter vatten, som du kokat upp. Låt det vila i en timme, filtrera sedan vattnet och använd det för att ta ett bad om dagen.

    Nu när du känner till dessa olika sätt att använda skalet, kommer du inte att kasta bort något från mandarinen! Prova själv.

Advertisement