Lugnet i att inte ha något att dölja är en gåva som inte har något pris

av sofia

13 April 2019

Lugnet i att inte ha något att dölja är en gåva som inte har något pris
Advertisement

Få människor i världen besitter sanningens stora gåva och är uppriktiga i varje sammanhang, både med sig själva och med andra. När du inte har något att dölja, när du lever på ett ärligt och konsekvent sätt, samt respekterar dina värderinga lever du ett fullt, upplyst och hälsosamt liv. Självklart är det mycket lättare sagt än gjort, men det har inget pris att uppnå detta tillstånd av inre frid.

via forbes.com

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Varje individ som bor i samhället med sina likar drivs dagligen till lögn. I de flesta fall rör det sig om små lögner som sägs för att inte förolämpa eller få någon att oroa sig, men de är fortfarande lögner. Bit för bit byggs ett staket upp som slutligen kan fängsla in ditt inre, den spontanitet man haft under barndomen, den som inte känner till några filter och alltid vill säga saker som de är.

När det gäller "nödvändiga" lögner, det vill säga de som används för att göra livet sötare och mer uthärdligt, kan också få passera, men överdrift är inte hälsosamt. Det kan hända att du lever i ständig motsättning till dina principer, vilket gör att orättvisor och inkonsekvenser strömmar genom dig.

Att inte ha modet att berätta sanningen när man måste göra det, hitta på historier för andra och lura sig själv kan skada din hälsa och orsaka mycket svåra slag mot självkänslan. Det är visserligen sant att ärlighet inte bar går åt ett håll, den måste också tas in av andra och uthärdas när den återlämnas.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

I slutändan är det alltid väldigt svårt att vara uppriktig, men komplicerat att ständigt förfalska sin egen verklighet på lång sikt. Priset man får betala kan vara att behöva avstå från dem som inte kan acceptera vad man verkligen känner i sitt hjärta, men i slutändan är det naturligt urval, något som i hög grad kommer att belöna en i framtiden. Resultatet av ett mer rakt och öppet liv är större lugn, ett djupt inre lugn, eftersom bristen på skräp under mattan gör dig starkare och mer självsäker. Denna process kan vara lång, som en slags "avgiftning", men i slutändan kommer det att vara värt det.

Advertisement