Kvinnor borde gå ut med sina vänner åtminstone två gånger i veckan enligt psykologerna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor borde gå ut med sina vänner…
Dessa ord hjälper INTE en person som går igenom något smärtsamt Att jobba med en otrevlig kollega kan förstöra din sömn

Kvinnor borde gå ut med sina vänner åtminstone två gånger i veckan enligt psykologerna

2.753
Advertisement

Det är fredag eftermiddag, du har äntligen slutat jobbet och din första tanke är att gå ut och ta ett glas vin med dina vänner som ni planerat och den andra till vad som ska organiseras på söndag tillsammans med de du umgås med? Detta är helt normalt - speciellt om du är kvinna.

En studie bekräftar faktiskt att en kvinna som är singel, i ett förhållande eller mamma, behöver gå ut med sina vänner minst två gånger i veckan för att hålla sig frisk. Du har förmodligen redan tänkt på det själv, men kanske visste du inte de vetenskapliga orsakerna bakom, här är de:

Undersökningen - som utfördes av en grupp neurovetenskapsmän och kvinnor vid Oxford University - syftade till att identifiera de oumbärliga faktorerna för att en kvinna ska vara lycklig i sitt vardagliga liv. Inget konstigt, egentligen: friheten att gå ut med sina vänner minst två gånger i veckan. "Gå ut" betyder ett ögonblick när kvinnor träffas för att umgås, dricka, skratta och svallra lite ihop.

Enligt studien skulle detta innebära otvivelaktiga hälsofördelar. I synnerhet fann man att det ledde till snabbare återhämtningstider efter en sjukdom, men också större generositet. Det minskar dessutom stressnivån och hjälper till att bekämpa depression när man spenderar tid med sina vänner.

Forskningen identifierade också en koppling mellan antalet närvarande vänner och kvaliteten på mötet, där möjligheten att skratta på ett sorglöst sätt är ett centralt element. Som psykologen Robin Dunbar förklarar, "när människor är få, skrattar de lättare, men när du överstiger fem personer är det mer osannolikt att det blir roliga situationer som genererar produktionen av endorfiner som är nödvändiga för välbefinnande och lycka". Därför måste mötet mellan vänner omfatta högst 4 personer för att få de fördelaktiga effekterna.

Men bara två av fem kvinnor går ut med sina vänner en gång i veckan - mindre om de har barn. Enligt psykoterapeuten Vanessa Sierra är det därför viktigt att lära sig att unna sig stunder där man lämnar huset: "Även om vi tycker om att vara med vår familj måste vi lära oss att kliva ut ur rutinen och dela livet med vänner, särskilt möten där du kan skratta och skämta ".

Frågan är nu om du fortfarande läser eller om du redan har planerat in en middag med dina vänner ikväll? ;)

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack