När tankarna skenar iväg: 7 strategier för att bli av med negativa tankar och leva fridfullt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
När tankarna skenar iväg: 7 strategier…
Att verkligen vara fri är att släppa allt som skadar oss Använd ditt förflutna som en trampolin att ta avsats från, inte en soffa att ligga på

När tankarna skenar iväg: 7 strategier för att bli av med negativa tankar och leva fridfullt

1.632
Advertisement

Livet ställer oss inför kontinuerliga utmaningar, ibland svårare än vad vi klarar av och tycks hålla oss i ett fast grepp. Således trivs dessa små och oskyldiga negativa tankar inom oss och växer medan vi ignorerar dem och samlar på oss alltmer stress och ångest tills de blir till en sten som väger så mycket att den krossar alla andra känslor och hindrar oss från att tänka klart. Negativa tankar förgiftar vårt liv, den bild vi har av oss själva och påverkar även våra beslut och handlingar.

Ändå är det vi själva som matar dem och tillåter dem att växa. Det är omöjligt att förhindra att de föds, men det är viktigt att ingripa när de fortfarande är små. Faktum är att endast genom att vara medveten om våra negativa tankar kan vi vidta åtgärder för att neutralisera dem genom att anta dessa sju strategier.

Negativa tankar är flyktiga och tillfälliga, men de kan göra mycket skada om vi ger dem möjlighet att växa. Alla är ansvariga för hur de hanterar dem. Det känns ofta hjälplöst, men det är inte. Allt du behöver göra är att genomföra dessa enkla strategier.

  • 1. IAKTTA DINA TANKAR. Negativa tankar är en produkt av kognitiva snedvridningar eller irrationalitet. Acceptera därför deras närvaro och ta avstånd från dem, iakkta dem objektivt. På så sätt undviker du att de tar kontroll över ditt sinne.
  • 2. SLUTA FANTISERA OM DEM. Vi tror att vi genom att ständigt tänka på ett problem hittar en lösning. och detta är utan tvekan sant. Men när vi tänker för mycket eller när våra tankar inte följs av avgörande åtgärder överskattar vi lätt problemet och förstorar upp det. I stället måste vi klargöra för oss själva hur mycket sanning som ligger i våra tankar och förkasta allt annat som bara är en fantasi vi själva byggt upp.
  • 3. RÖR PÅ DIG. När du har fastnat i ett negativ tankemönster är rörelse alltid en bra lösning. När du promenerar, springer, dansar eller tränar kan du flytta ditt sinne någon annanstans, bort från de tankar som får dig att lida och du kan istället lägga en grund för att utveckla positiva tankar.
  • 4. UNDVIK NEGATIVITET. Ta reda på vad som utlöser dina negativa tankar - en sång, en bild, en typ av film eller tv-program eller vissa människor - och  håll dig helt enkelt borta från dessa. Byt ut dessa impulser till något med motsatt effekt som istället bidrar med positivitet. Varför skulle du egentligen frivilligt vilja utsätta dig själv för något som får dig att må dåligt?
  • 5. OMGE DIG MED POSITIVA MÄNNISKOR OCH POSITIVA ERFARENHETER. Om det som omger dig har en aura av optimism och hopp, blir det extremt lätt att eliminera dina negativa tankar.
Advertisement
  • 6. UPPREPA POSITIVA MANTRAN ISTÄLLET FÖR NEGATIVA TANKAR. Negativa tankar blir en vana och växer sig starkare. Det är därför bra att ha en "motattack". Utarbeta positiva mantran som du kan upprepa varje gång de dyker upp.
  • 7. PERFEKTION EXISTERAR INTE. Kom ihåg att ingen är perfekt, att göra misstag är en integrerad del av kunskaps- och tillväxtprocessen. Förvandla därför inte dina misstag till en sjukdom, utan res på dig igen när du faller och koncentrera dig på dina styrkor och försök igen. Alltid, utan att någonsin ge upp.

Försök att tillämpa dessa enkla regler varje gång ditt sinne fylls av negativa tankar: ditt liv kommer att bli mycket mer fridfullt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack