Kärleken har en gräns och den gränsen heter värdighet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kärleken har en gräns och den gränsen…
Vad ser du på bilden? Svaret avslöjar en önskan som döljer sig i ditt undermedvetna... Våra barn är motorn som driver oss framåt, vad som än händer

Kärleken har en gräns och den gränsen heter värdighet

554
Advertisement

För kärleken är man kapabel att göra allt, vetskapen om att den andra är glad och mår bra, gör en själv precis lika glad och lycklig. Vi kommer emellertid inte alltid ihåg att i en relation, oavsett av vilken natur den är, är man alltid mer än en person och alla spelar samma roll och har samma betydelse. Ofta glömmer vi att det i kärlek finns en mycket tunn linje, omärkbar för det mänskliga ögat, men den finns dock alltid där: hur man ser på sig själv, sin värdighet.

image: Pexels

I sina ansträngningar att ge betydelse åt den andra personen och hålla den nära sig, sätter man egenkärleken åt sidan, man glömmer helt enkelt att ge rätt värde åt sig själv. Detta är dock inte vad kärlek handlar om och man bör aldrig offra sig för någon annan. Om inte du själv respekterar och älskar din person, kommer ingen annan att göra det heller, eller åtminstone inte när du befinner dig i ett obalanserat och ohälsosamt förhållande. Kärleken bör snarare ses som en roddbåt: om ni är två som kämpar  kommer båten att röra sig och nå sin destination, men om bara en gör det kommer man inte särskilt långt.

I varje relation måste man därför sätta upp tydliga gränser. Ens egen person måste värderas på samma nivå som den andra och båda måste ge och ta lika mycket. Glöm aldrig att kärleken inte är - och aldrig bör vara - blind, för det är inte alla som förtjänar att ha människor som är så hängivna och redo för allting vid sin sida. Så nöj dig aldrig med den första personen du träffar, bara på grund av rädslan för att förbli ensam. Det är bättre att vara med sig själv än att vara fast i ett förhållande där allt bara går åt ett håll.

Kom ihåg att ingen en dag kommer att ge dig en medalj för att ha "uthärdat" eller "avstått" någonting. I ett hälsosamt förhållande finns det inga martyrer och inget självförnekande. När du känner att du kompromissar för mycket är det dags att gå vidare.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack