Ett företag erbjuder sina icke-rökande anställda 6 dagars semester som kompensation för rökpauserna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ett företag erbjuder sina icke-rökande…
En autistisk kille bygger den största Titanic kopian någonsin av LEGO 20 jätte roliga bilder på män som tvingas vänta på sina fruar medan de shoppar

Ett företag erbjuder sina icke-rökande anställda 6 dagars semester som kompensation för rökpauserna

Av sofia
8.108
Advertisement

Rökpausen skiljer sig ofta från den paus som normalt ges efter ett visst antal timmar till alla arbetare och därför tenderar rökare att få fler pauser än icke-rökare.

En undersökning har beräknat att det årliga antalet rökpauser för en genomsnittlig rökare motsvarar 6 dagar, alltså bara lite mer än en normal arbetsvecka ägnas åt rökning. Orättvist mot dem som inte röker? För många anställda, ja, men nu ställer sig vissa företag på icke-rökarnas sida.

Enligt undersökningen tar en genomsnittlig rökare 20 minuters extra pauser varje dag för att röka. I vissa arbetsmiljöer som exempelvis ekonomi, försäkring och teknik tar de upp till en timme.

Rökfria anställda på vissa företag har tagit upp frågan och bett om att få belönas för den tid de inte spenderar med att röka, till skillnad från sina kollegor med denna dåliga vana.

image: maxpixel.net

Det visade sig att 82% av rökande arbetare inte tycker att rökpauser är orättvist, medan en liknande andel rökfria arbetare tycker att de förtjänar extra semesterdagar, för att få samma rättigheter som de förstnämnda.

Ett knepigt beslut som för närvarande lämnas till det  enskilda företag. Piala Inc., ett japanskt företag, hamnade i tidningen just på grund av sitt beslut i frågan om rökning på kontoret.

En del av de rökfria anställda började skriva till sina chefer att rökpauserna höll på att bli ett problem. Bolaget beslutade så att bevilja 6 dagars extra vila till dem som inte röker.

Rökarnas svar lät inte vänta på sig precis som man kunde ha förväntat sig. Enligt dem var det inte rätt att bevilja icke-rökarna de extra lediga dagarna. Företaget står dock fast och anser att "belöningen" även kan vara en motivation för att sluta röka.

Vad tycker du? Skulle du sluta röka om du fick extra semesterdagar?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack