Flickan är mycket ledsen på grund av isoleringen, så hennes lärare överraskar henne med en söt "lektion" på gatan

av sofia

21 April 2020

Flickan är mycket ledsen på grund av isoleringen, så hennes lärare överraskar henne med en söt "lektion" på gatan
Advertisement

Den sociala distanseringen har över hela världen fått mycket svåra konsekvenser för skolan och utbildningssystemet. Elever i alla årskurser tvingas fortsätta sina studier via en datorskärm, på distans hemifrån. Samma sak gäller även lärarna som tvingas ge distansundervisning, med svårigheter för båda parter.

via Good Morning America

Advertisement
Facebook

Facebook

Det här är berättelsen handlar om Katie Ricca, en lärare i Florida som under denna period där skolorna är stängda under den mycket långa karantänperioden, började med sagoläsning för sina unga elever genom Zooms videochat. Bland barnen som lyssnade på henne fanns en flick vid namn Hannah som under en av sessionerna stördes av något och slutligen övergav "konversationen" på nätet.

Katie, som är en omtänksam lärare, bestämde sig genast för att försöka förstå vad Hannahs problem kunde vara. Så hon ringde Kelley, barnets mamma och fick reda på att Hannah var omedvetet ledsen över något som hon inte kunde sätta fingret på. Därifrån kom idén att överraska den  lilla eleven dagen därpå...

Advertisement
Facebook

Facebook

Katie Ricca dök upp nästa dag framför Hannahs hus med sagoboken i handen och på säkert avstånd hade hon ett litet möte med sin elev utomhus, där de satt tillsammans, pratade, läste sagor och skrattade. Även om skolbänkarna tillfälligt är instängda i tomma klassrum som väntar på att bli fyllda, har denna speciella lärare gjort något som varje lärare borde ha gjort med sina elever, att sitta ned med dem, prata med dem och försöka lösa deras problem så gott som möjligt.
 
Bra jobbat Katie, tänk om alla lärare var som du!
 

Advertisement