6 vanor som skadliga föräldrar har som förstör barnen utan att de ens märker det - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 vanor som skadliga föräldrar har…
Det här är vad mobbing orsakar - Smärtan hos en mamma som är trött på att hennes dotter hamnar på sjukhus Att vara deprimerad är inte att vara ledsen och ligga i sängen hela dagen, låt oss klargöra vad det verkligen rör sig om

6 vanor som skadliga föräldrar har som förstör barnen utan att de ens märker det

3.062
Advertisement

Alla vet vi att vissa saker är lättare sagda än gjorda och det kan hända att vi inser att vi inte är den typen av förälder som vi drömde om för våra barn. Den stress och det psykiska tryck som alla förälder utsätts för kan verkligen tynga ner en... Ett felaktigt beteende kan dock för ett barn bli väldigt skadligt och lämna ett outplånligt märke på dess utveckling.

Dessa är 10 beteenden som till varje pris bör undvikas. Det är lätt att falla offer för dåliga vanor, men att erkänna dem är det första steget i att börja ge sina barn det de verkligen förtjänar.

1. Att vara hyperkritisk: Konstant kritik är mycket ofta projiceringen av föräldrarnas egna misslyckanden på sina barn. När en förälder kritiserar sitt barn hela tiden gör den det för att själv få utlopp för någonting, för att bli av med en frustration. Föräldrar och barn är båda offer, den första eftersom den inte lyckas frigöra sig från sitt missnöje, den senare eftersom den får sin självkänsla förstörd.

2. Att inte respektera deras gränser: Barn är människor och har därmed rätt att ha sitt eget utrymme. Ändå är vissa föräldrar övertygade om att de behöver veta allt och alltid måste vara närvarande i sitt barns liv. Precis som vuxna inte vill att barn ska titta på vissa saker eller vill att de ska sova i ett eget rum, sätter även barnen gränser som måste respekteras med samma allvar.

3. Att passa upp på dem: Barn ska inte behandlas som om de hade en blöja för livet. De behöver inte matas, bytas, tvättas och väckas bortom den ålder där de verkligen behöver hjälp. När en förälder blir till en tjänare är detta inte till barnets fördel. Det rör sig enbart om ett behov för den vuxna som kommer att skapa stora hinder för barnet i framtiden.

 

4. Hota och skrämma ett barn: Många föräldrars misstag är att de diskuterar med ett barn på samma sätt som de skulle göra med en vuxen, utan att ta hänsyn till den stora skillnaden mellan de två. Om du använder hot mot vuxna är det ofarligt, men mot barn är det skadligt. "Om du inte gör det så gör jag det här" är bara ett exempel på den typen av hot som du kan förlora barnets förtroende med.

5. Att inte lyssna på dem: Vill du veta något? Barn är inte dumma. De märker alltid om du ljuger, är inkonsekvent eller hycklar, det är bara av vänlighet och respekt som de ofta inte markerar det. Barn har på samma sätt som vuxna rösten som enda instrument för att höras. Att inte lyssna på ditt barn innebär att förvandla det till en liten, hjälplös och frustrerad varelse. Försök att bara lyssna på dina barn en enda gång och du kommer att inse deras intelligens och hur de inte är så "små" som du tror att de är.

6. Att ta ifrån dem deras säkerhet: Många föräldrar straffar sina barn kroppsligt, ibland rör det sig bara om ett knäpp på fingrarna i  uppfostringssyfte. Denna metod får dem att utveckla en viss osäkerhet i proportion till straffets omfattning. Med vilket mod ska barnet kunna ta sina första steg i livet om varje litet misstag alltid följs av en mer eller mindre våldsam handling som orsakar någon form av smärta, även om den är liten, tillfällig eller bara psykologiskt? Misstaget är en naturlig följd av en handling och att associera det till något negativt gör dem "förlamade" i sina val.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack