Hon säljer huset och spenderar allt för att leva på ett kryssningsfartyg, men företaget ställer in resan strax före avgången

av sofia

11 December 2023

Hon säljer huset och spenderar allt för att leva på ett kryssningsfartyg, men företaget ställer in resan strax före avgången
Advertisement

Vad är din hemliga dröm? Var och en av oss har en dröm i byrålådan, låt oss inse det. Även de som har tusen möjligheter att uppnå det de älskar mest kommer alltid att ha något annat som de verkligen skulle vilja göra någon gång i livet eller göra igen. För att förverkliga en sådan djup önskan finns det människor som är villiga att sätta hela sin existens på spel, att vända upp och ner på allt och att se på livet på ett helt annat sätt.

Detta är exakt vad kvinnan i centrum av denna berättelse gjorde, synd bara att saker och ting inte riktigt blev som hon hade tänkt sig.

Advertisement

En dröm som höll på att bli verklighet...

En dröm som höll på att bli verklighet...

@kericincy/Instagram

Keri Witman var på väg att uppleva ett av de bästa ögonblicken i sitt liv och samtidigt det värsta. Hon hade alltid varit förtjust i resor och var ivrig att upptäcka nya platser, därför hade hon bestämt sig för att investera alla sina besparingar för att kliva ombord på ett kryssningsfartyg och resa runt i världen. En dröm som höll på att bli verklighet då hon under sina 3 år ombord på kryssningen skulle ha sett 148 länder och klivit i land i 382 olika hamnar tack vare företaget Life at Sea Cruises, men något gick inte riktigt som hon hade planerat.

Den planerade resan sköts upp två gånger av företaget som hade arrangerat den och ställdes sedan in helt. Du läste rätt. Ett beslut som gjorde framtida passagerare inte bara ledsna, utan som bokstavligen försatte dem i en mycket svår situation.

Var och en av dem hade faktiskt redan betalat den första årsavgiften och gjort drastiska val angående hur deras dagliga liv skulle se ut under de kommande åren, och de hade aldrig kunnat förvänta sig att allt skulle kunna försvinna inom loppet av bara några dagar.

Advertisement

En stor besvikelse

En stor besvikelse

@lifeatseacruises/Instagram

Keri befann sig i denna svåra situation och dessutom hade hon inte ens ett hus att bo i. Som hon själv förklarade hade hon faktiskt tillbringat de senaste 8 månaderna innan hon skulle åka med att organisera allt angående sitt boende, arbete och privatliv. Hon hade bland annat valt att sälja sitt hus. Kvinnan, liksom många andra passagerare, hade sålt sin bostad och investerat pengarna som erhållits i sitt livs resa.

"Det var en stor besvikelse att upptäcka att det inte längre skulle vara möjligt att göra denna resa" - erkände passageraren och man kan kan verkligen förstå henne. Om vi ​​för ett ögonblick sätter oss in i hennes och många andras situation får det oss att tänka på hur besviken man måste känna sig över att inte kunna förverkliga sin dröm som man haft sedan länge, men ännu mer att ha lagt ner så mycket tid och pengar på att organisera något som aldrig kommer att bli av.

Självklart har företaget lovat att alla avgifter kommer att återbetalas, men i delbetalningar och över tre månader. En lång tid om vi tänker efter med tanke på att många människor, inklusive vår huvudperson, inte längre hade någon plats att sova på.

Vad var orsaken bakom detta?

Vad var orsaken bakom detta?

@kericincy/Instagram

Det mest chockerande är dock anledningen som fick företaget att ställa in avgången. Efter att ha meddelat att resan hade skjutits upp i två veckor, och sedan två till tills den slutligen ställdes in, medgav företaget att man inte hittat rätt fartyg.

De hade identifierat ett fordon lämpligt för erbjudandet, men uppenbarligen skulle det ha köpts av ett annat företag och de skulle därför ha missat chansen. De hade valt ett mindre som de redan ägde, men det hade inte varit rättvist mot deras kunder som hade blivit lovade en 5-stjärnig resa.

Så vad skulle de göra? Att ställa in allt verkade vara den mest rimliga lösningen. De skulle fortfarande ha gjort sina passagerare besvikna, men de skulle åtminstone inte ha gjort dem besvikna på grund av att fartyget inte levde upp till förväntan och sedan skulle de gradvis återbetalat alla avgifter på 30 000 dollar och uppåt.

Trots allt måste man försöka gå vidare

Trots detta blev passagerarna missnöjda, ledsna och bittra men man hoppas att de om tre månader faktiskt kommer att få tillbaka sina pengar för att ta tillbaka kontrollen över sina liv, kunna planera på nytt och varför inte, försöka lyckas genomföra den här resan på ett annat sätt.

Hoppet är det sista som överger människan, så man får inte ge upp utan försöka gå vidare med huvudet högt, försöka lösa problemet och inte ge upp sina drömmar.

Hur skulle du ha reagerat om du varit i deras skor?

Advertisement