En häst tackar mannen som frigjort honom från kedjorna och tackar honom med en söt "puss" - TittaPaVideon.se
x
En häst tackar mannen som frigjort…
En 84-årig man lyckades inte få sin 49-åriga dotter att lämna hemmet, rättskostnaderna landade på 70.000 dollar Den här fotografen har lyckats fånga skönheten hos bebisar som sover tillsammans med djurungar

En häst tackar mannen som frigjort honom från kedjorna och tackar honom med en söt "puss"

04 Juli 2020 • Av sofia
2.478
Advertisement

Ibland, när vi ser vissa saker, verkar det som att vissa människor helt enkelt inte kan låta bli att bete sig på de mest grymma och respektlösa sätten mot försvarslösa djur. Sorgliga historier, i denna meningen, är många, och det verkar som om de aldrig upphör att förvåna oss negativt.

Lyckligtvis finns det dock många kvinnor och män i världen som vet vad respekt och altruism betyder och agerar enligt dessa principer för att hjälpa många djur i svårighet att komma ur situationer där de har farit illa på grund av människor. Djuren själva, när liknande räddningar inträffar, märker det, även om vi kanske inte tror det. Precis som den vilda hästen som är huvudperson i vår berättelse, som befriades av en generös man.

Vi befinner oss i Rumänien, där några människor hade bundit samman frambenen på några vilda hästar med kedjor för att förhindra dem från att fly undan eftersom de inte var tama. En metod som lyckligtvis har minskat under de senaste åren, men som naturligtvis har skapat många problem för dessa djur, som riskerar allvarlig skador och sår i sina naturliga försök att befria sig själva.

Det finns många djurrättsaktivister  har ingripit i frågan och särskilt organisationen Four Paws har gjort det till en hjärtefråga att försöka bekämpa dessa metoder. Under en av deras räddningar hände något mycket speciellt. En vildhäst som just släppts av en veterinär i föreningen, hittades med sina hovar bundna för att han inte skulle kunna fly och denna häst bestämde sig för att uttrycka all sin tacksamhet gentemot mannen. Hur då? Med en öm och rörande "kyss".

Advertisement

Ovidiu Rosu (detta är namnet på veterinären) började när han såg situationen omedelbart att arbeta för att befria djuret och ta bort kedjorna som höll fast hästen. Scenariot spelades in på en video som sedan blev mycket populär på webben. Anledningen till detta är att en av de nyligen släppta hästar närmade sig Rosu ömt för att ge honom en sorts "kyss" med mulen, precis när han återhämtat sig från det lugnande medel som volontärerna gett honom för att hålla honom lugn.

En annan, inte långt därifrån, verkar vänta på att hans tur ska komma för att göra samma sak. Kort sagt är den här rörande episoden ännu ett bevis på att djur, precis som oss människor, kan känna känslor och förstå vem som vill dem väl eller illa. Hästarna som var fulla av tacksamhet för att ha befriats från kedjorna har bevisat det och allt som återstår är att hoppas att färre och färre varelser hamnar i svåra situationer som den som dessa hästar tvingats uppleva.

 

Nedan finner du länken till videon som visar den rörande räddningen:

https://www.youtube.com/watch?v=7Z58AkqZHcw

Tags: RörandeSötaHästar
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack