De här hundarna hjälper varje dag de små patienterna på ett barnsjukhus att övervinna ångest och rädsla - TittaPaVideon.se
x
De här hundarna hjälper varje dag…
Att konsumera dessa 5 livsmedel kan förbättra din blodcirkulation Den australiska marinkåren har erbjudit mer än 100 husdjur skydd från de hemska bränderna

De här hundarna hjälper varje dag de små patienterna på ett barnsjukhus att övervinna ångest och rädsla

28 Januari 2020 • Av sofia
1.035
Advertisement

De som har tur nog att ha en hund vid sin sida vet mycket väl hur viktig och fördelaktig deras närvaro i livet är och vi pratar inte bara om sällskap, lek, kel, promenader och alla de klassiska aktiviteter som man kan göra tillsammans med sitt husdjur. Dessa underbara djur kan faktiskt ge oss mycket, mycket mer.

De kan till exempel att hjälpa oss och våra nära och kära att övervinna svåra stunder, till exempel de vi kan uppleva när vi är sjuka eller ligger inne på sjukhus. I Storbritannien finns det en grupp underbara hundar som gör livet för många barn lite lättare och lyckligare på Southampton Children's Hospital.

via: BBC

De heter Leo, Milo, Hattie, Quinn, Jessie och Archie: de arbetar som "dog-tors" och är sex underbara exemplar av golden retriever som dag efter dag med sin närvaro lindrar lidande, ångest och de mörkaste ögonblicken som tyvärr många inlagda barn tvingas möta.

Provtagningar, operationer och allt annat man tvingas hantera på sjukhus och om det är svårt som vuxen så kan man ju bara tänka sig hur det känns för ett barn, som kanske inte vill göra annat än att vara ute och leka och ha kul med sina kamrater.

We had a great visit today by one of our cutest fundraisers, the newly qualified Quinn the Pets as Therapy dog!!! He is now working his magic cheering up the children at Southampton Children's Hospital.

Pubblicato da Southampton Hospital Charity UK su Lunedì 9 aprile 2018

De sex hundarna, beväpnade med all kärlek och närhet som de har att erbjuda, visar barnen att de medicinska procedurerna inte är så skrämmande som de kan verka. Syrgasmasker, röntgenmaskiner och elektrokardiogram verkar när en av dessa underbara hundar är där bredvid de små patienterna säkerligen mindre skrämmande. Barnen lugnar ner sig och ler igen och får se hundarna som "visar" vad de ska göra.
 

Advertisement

Visst förblir stödet från läkarna för barnen på sjukhuset grundläggande för deras återhämtning, men det är ingen tvekan om att dessa fantastiska djur också ger ett väsentligt bidrag. Deras lugnande natur är det perfekta sättet att minska ångest och skapa empati och få barnen att tro att de är på väg att genomgå samma undersökning.

Dessa speciella hundar besöker Southamptons sjukhus upp till 5 gånger i veckan. Gruppen existerar tack vare donationer och förlitar sig på engagemanget från volontärer som sköter och tar hand om hundarna. Vi hoppas att fler och fler underbara och användbara initiativ som detta kan få fäste överallt, för att sprida välbefinnande och lugn hos många barn i svårighet.

Tags: HundarBarnRörande
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack