När vi förlorar de människor vi håller av kan vi fortfarande behålla dem i våra hjärtan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
När vi förlorar de människor vi håller…
Dessa 7-åriga flickor anses vara de vackraste tvillingarna i världen och har redan en framtid inom modevärlden Ett vänskapsband bryts inte på grund av avståndet eller tiden, det varar för alltid

När vi förlorar de människor vi håller av kan vi fortfarande behålla dem i våra hjärtan

Av sofia
985
Advertisement

Nästan alla kulturer och religioner som tror på ett liv efter döden, enas av tanken att även när nära och kära inte längre finns där, upprätthåller de någon form av band till dem som fortfarande tillhör denna värld. Vare sig man är troende eller ej, oavsett om vi tror på något övernaturligt, gudomligt eller mystiskt, kommer de som älskat oss och som vi älskat aldrig försvinna helt, men fortsätter att förbli nära oss på ett eller annat sätt.

image: Max Pixel

Det är vi som ger värde och mening till allt som händer eller inte händer, till situationer i vardagen eller specifika omständigheter och tyder de tecken genom vilka de som har lämnat oss talar till oss och leder oss på vår väg. De människor som betytt allra mest och som tyvärr inte längre finns, visar sig ibland i drömmar eller visar på något annat sätt att de är närvarande, till och med genom sin doft, som om de ville tala om för oss att de fortsätter att vaka över oss.

Om vi vill hitta en mer rationell och mindre mystisk förklaring av alla dessa tecken från de döda, kan vi tala om enkel affinitet, om personlighetsdrag som har lämnat sina spår och som dyker upp i särskilda situationer.

image: Needpix

Ofta beter vi oss på ett speciellt sätt, säger eller gör saker för det är exakt det sätt som våra föräldrar, mor- eller farföräldrar, släktingar, vänner eller partners har överfört till oss. Det faktum att vi inte tillskriver ett andligt värde till allt detta minskar inte deras betydelse, eftersom det betyder att dessa kära människor fortfarande är en del av oss.

Du kan tänka dig att din pappa eller mamma håller dig i handen även från en avlägsen plats och låter sina väsen sväva över dig som skyddsänglar. Ibland kan du känna igen deras ansikten i dina ansiktsdrag, deras röst i din, deras lärdomar i de värderingar du tror på och som du försöker vidarebefordra till dina barn. Hur man än vill se på det, finns det alltid en gemensam nämnare, en gnista av liv som fortsätter att leva inuti en annan person, bitar av minnen, av ett hjärta och en själ som aldrig upphör att existera.
 

Tags: PsykologiKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack