En paralympisk idrottare kliver av sin rullstol för att rädda en kattunge - bilderna blir virala - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En paralympisk idrottare kliver av sin…
De välgörande effekterna av lagerblad - en växt som är bra för vår hälsa på många sätt 6 goda skäl till att klippa toxiska band inom familjen och leva lugnare

En paralympisk idrottare kliver av sin rullstol för att rädda en kattunge - bilderna blir virala

Av sofia
3.198
Advertisement

Att ha ett fysiskt funktionshinder är verkligen inte man önskar sig i livet, men det är egentligen bristen på mod, hjärta och altruism som representerar ett verkligt handikapp för en människa. Överallt i världen finns det människor som älskar djur, men få är de som, för att rädda dem, skulle riskera sin egen säkerhet. Dagens historia innehåller allt detta - att övervinna begränsningarna av ett missgynnat tillstånd och kärlek till alla livsformer.

via: 20minutos

Huvudpersonen i en gest av extraordinär hjältemod är Abu Mujtahid, en 30 år gammal paralympisk idrottsman som en dag var ute på promenad nära Kota Kinabalus idrottscenter i Malaysia, med en vän. När de kom nära ett avlopp, märkte de att något stack upp från vattenytan. Det var en kattunge, som satt fast i skräpet och som höll sig fast vid avloppsströmmens cementkant.

Abu tvekade inte ett ögonblick och lossade benprotesen, klev upp ur rullstolen och med enbart sina armar, nådde han avloppskanalens kant. Den branta positionen och frånvaron av andra stödpunkter gjorde räddningen svår och riskabel för mannen själv.

Efter några försök lyckades Abu hitta ett sätt att få tag i katten och dra upp den. Bilderna togs av kompisen med smarttelefonen och delades på internet.

Lyckligtvis slutade allt bra, kattungen kom på fötterna efter att ha återhämtat sig från rädslan. Videon blev snart viral och sågs av många människor som berömde Abus oräddslösa handling, ett verkligt föredöme för oss alla.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack