Jag är inte en perfekt mamma, men jag försöker varje dag att vara en bra mamma - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Jag är inte en perfekt mamma, men jag…
Rätt partner kommer att förälska sig i ditt sinne och acceptera dig för den du är utan filter och utan masker De hittar en skrämd hund i sin trädgård, men sedan upptäcker de att det är en utrotningshotad dingo

Jag är inte en perfekt mamma, men jag försöker varje dag att vara en bra mamma

Av sofia
617
Advertisement

Att bli mamma är en fantastisk gåva, ett privilegium som berikar och förändrar en kvinnas liv för alltid. Varje mamma vill vara perfekt för sina barn, hon vill alltid veta vad man ska göra och göra det bra. Varje mamma hoppas på att bli bättre och kunna göra mer för att ta hand om sina barn. Men mammor glömmer ofta att perfektion inte existerar, att man kan lära av sina misstag och att acceptera sina brister är en del av att vara mamma.

image: Pexels

Mammor brukar alltid vilja utföra sina uppgifter perfekt och glömmer hur svårt det är att vara mamma. Inte bara för förlossningen och smärtan, eller för de sömnlösa nätterna, eller för de tusentals tvivel som angriper dig och att du lägger dig varje kväll full av osäkerheter. Men snarare för känslan av att "bryta" med sin tidigare livsstil. Tiderna och behoven har helt förändrats, livsprojekten eller arbetet blir ofta lidande och din kropp förvandlas framför dina ögon. Ingenting är detsamma som tidigare och ingenting kommer någonsin att bli det. Du kommer att tänka på den här nya versionen av dig själv som du inte ännu känner och vilja säga till den: "lugn, du kommer att klara det". Istället undrar du varför du inte har tid för att ens ta en dusch eller en kaffe med dina vänner.

Du börjar känna trycket stiga från magen och analyserar ditt liv med ett förstoringsglas tills du känner dig överväldigad av skuldkänslor över någonting. Sedan en dag kommer du att vakna upp och se på dessa dagar som kommer att verka vara ett minne blott på ett annorlunda sätt och du kommer att le. Eftersom tiden som går lindrar tröttheten och lättar  skuldkänslorna och du skulle inte för någonting i världen gå tillbaka och ändra något om du kunde.
 

Allt detta är bara början på en ny och underbar resa för dig, när ditt barn tar dig i handen eller säger att hen älskar dig, eller när du kan bota varje smärta med en puss. Då inser du att ja, du är ofullkomlig, du har gjort misstag och du kommer säkert att göra fler, men du försöker och varje dag antränger du dig för att vara en god mamma.

En bra mamma som kan göra misstag men lär sig av sina misstag, en mamma som försöker vara den bästa versionen av sig själv.
 

Tags: PsykologiKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack