Riktiga vänner förblir enade trots avståndet

av sofia

29 Augusti 2019

Riktiga vänner förblir enade trots avståndet
Advertisement

Vänskap, är precis som kärlek, en ädel, dyrbar, enkel och samtidigt komplex känsla. Det finns alltid de som försöker beskriva, definiera och förklara alla olika aspekter, skäl och mekanismer som binder två personer samman och skapar en relation som består av kamratskap, lojalitet, ömsesidig hjälp och ömsesidigt stöd. Det finns de som hävdar att vänskap ständigt måste vårdas och de som istället bekräftar att när det är sann vänskap kan denna stå emot både tid och avstånd.

via BetterHelp

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Riktiga vänner behöver inte daglig närvaro eller kontakt, de behöver inte ständig bekräftelse eller gester, för de vet att de finns där för varandra, utan att behöva säga eller visa det hela tiden. Det kan hända att ni inte ser varandra på ett tag eller hör från varandra på länge, men denna tystnad förändrar inte det som finns i ditt hjärta och sinne.

Den starkaste vänskapen är den där man inte har några begränsningar och plikter, men samtidigt när som helst är redo att göra någonting med en enkel nick. Den uppriktiga vänskapen agerar inte ur intresse, den är ljusår bort från alla dessa pseudo emotionella beroenden, eftersom det är ett löfte om vänskap som förnyas varje gång, med medvetenhet och övertygelse.

Det finns ingen fast formel eller schema för att skapa en vänskap, eftersom det kan hända när du minst förväntar dig det vare sig man delat varandras barndom, skola, upplevt speciella saker tillsammans, träffats under slumpmässiga omständigheter eller i vissa fall till en början varit rivaler. Alltför ofta missbrukas termen "vän" när man pratar om personer som man förlorat längs med vägen eller som tyvärr inte levt upp till våra förväntningar.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Vänskap är en ovillkorlig pakt som emellertid ofta är ett uttryck för konsten att kompromissa, acceptera varandras styrkor och svagheter för att skydda en av de viktigaste skatterna i ens liv. Tid och rum kan bara lösa upp svaga band, de som byggs på vana och bekvämlighet, inte äkta vänskap. Sanna vänner är fasta punkter i våra liv, liksom syskon och föräldrar, så trots att man kanske skiljs åt under en period, förblir allt oförändrat. Det räcker med en blick, en kram eller att skaka hand och på ett ögonblick kommer tid eller avstånd att raderas, för att återvända till den stunden då ni sågs sist.

Advertisement