Livet vet alltid vad det ska göra, du måste bara lita på det

av sofia

03 April 2019

Livet vet alltid vad det ska göra, du måste bara lita på det
Advertisement

Att behöva, säga eller vara vad andra förväntar sig är det snabbaste sättet till olycka. Människor förföljs av sitt förflutna, övertygade om att det som har definierat dem för alltid och är besatta av framtiden, förvirrade av alla tänkbara scenarion.

För att fortsätta resan på ett lugnare sätt räcker det med att lita på livet, för att det vet exakt vad du ska göra och vart du är på väg. Så här lär du dig att följa det.

Advertisement
 Ryan Moreno/Unsplash

Ryan Moreno/Unsplash

Lär dig att släppa taget.

Detta betyder inte bara att låta sig föras med av dagen men att förstå att hela din existens är en dynamisk enhet som aldrig tar slut. Som en del av det måste vi stödja flödet utan att gå emot det, för bara på detta sätt kan vi utnyttja energin till fullo.

Lev din ålder till fullo.

Utan nostalgi för ungdomen eller rädsla för ålderdomen, den perfekta tiden är den du lever i just nu. Vi måste uppskatta och älska det vi är och se posititvt mot de mål som ännu inte uppnåtts. Några extra rynkor förändrar inte någonting för att den sanna inre skönheten. Kroppen förändras och vi måste acceptera det med ro, göra allt för att bevara hälsa och välbefinnande, men utan att bli deprimerade för att vi inte kan stoppa tiden. Bra saker fortsätter att ske fram till slutet och åren berövar inte oss det vi är.

Advertisement
Marina Vitale/Unsplah

Marina Vitale/Unsplah

Ta vara på dina erfarenheter.

Rutinen är farlig eftersom den släcker entusiasmen och vitaliteten och tillåter oss att hamna i en ond cirkel där vi inte längre kan lära av vår egen erfarenhet och fortsätter att upprepa samma misstag. Det som hände måste inte markera framtiden utan fungera som undervisning och ett springbräda mot nya utmaningar och mål.

Lita på dig själv.

Den personliga tillväxten för varje person passerar alltid genom självkänsla, genom att tro på sin egen resa och i övertygelsen om att goda saker kan hända när som helst. Det betyder inte att vi bör vänta passivt för att lyckan ska knacka på dörren och att saker ska hända men att bli delaktiga i förändringen i första person, dag efter dag. Att omfamna sig, att ge tröst och uppmärksamhet är minst lika viktigt som att ta bort negativa närvaro, de som undergräver hoppet och som inte vet hur man ger rätt stöd. Trots svårigheterna och hindren finns det fortfarande ett ljus i slutet av tunneln.

Advertisement