Så här kan man odla ett citronträd hemma för att aldrig mer behöva köpa dem - TittaPaVideon.se
x
Så här kan man odla ett citronträd…
Enligt vetenskapen är det här den typen av kvinnokropp som männen gillar allra mest. Är du överens? En ung mamma dör 8 timmar efter att ha fött sin dotter, men hennes berättelse är en riktig hyllning till livet

Så här kan man odla ett citronträd hemma för att aldrig mer behöva köpa dem

24 Mars 2019 • Av sofia
3.246
Advertisement

Nuförtiden verkar det som om tiden aldrig räcker till, så mycket att man ibland föredrar att beställa mat istället för att laga den - för att inte tala om att odla den. Lite på grund av tröttheten, lite för bristen på utrymme eller kunskap, handlar du istället i mataffären allt det du behöver. Trots detta är det ingen brist på människor som fortfarande uppskattar värdet och smaken av produkter som sås och odlas på egen hand.

Det är självklart inte alltid möjligt att ha en egen grönsaksodling, speciellt om man bor i lägenhet, men det finns några produkter som kan odlas även utan stora utrymmen och som är användbara att ha hemma - citroner till exempel. Låt oss se vad som är fördelarna med att odla växter hemma och hur man odlar ett citronträd.

OBS: Från citronens frön erhålls oftast vilda citroner och i detta fall, för att få frukt kan det bli nödvändigt att ympa.


Fördelen med att odla sina egna plantor

 • 1. Du har full säkerhet när det gäller kvaliteten på produktionen. Du bestämmer hur mycket och vilket gödselmedel du ska använda och huruvida du ska använda bekämpningsmedel eller inte. Du vet vad du äter och hur äkta det är.
 • 2. De har mer vitaminer och näringsämnen. Då de inte behöver transporteras från trädgården till mataffären och därifrån till ditt hem, bibehåller frukt och grönsaker mer näringsämnen och smak.
 • 3. Du bestämmer när du ska äta dem. Du väljer när du ska plocka dem och äta dem.
 • 4. De är alltid färska. Du kan plocka frukten direkt för att äta den direkt
 • 5. Det är billigare. På lång sikt är det mycket bekvämare att odla en växt än att köpa frukten varje gång.
 • 6. Du äter hälsosamt. Om du har odlat det själv, kommer du att uppmuntras att konsumera frukt och grönsaker, istället för att kanske välja snacks i mataffären.

Hur man odlar sitt eget citronträd

image: pixabay

Införskaffa de nödvändiga materialen:

 • en citron
 • kruka eller liknande behållare
 • jord
 • plastfilm som andas
 • en hink
 • vattenkanna eller annat redskap för att vattna

Börja med att förbereda jorden genom att lägga den i en hink och hälla på lite vatten för att fukta den. Fyll krukan med den fuktiga jorden och lämna ungefär ett par centimeter utrymme överst, precis under krukans kant. Skär citronen och ta bort fröna, som du kommer att lägga i krukan, under några centimeter jord. Vattna fröna långsamt, se till att jorden inte blir för våt, täck sedan krukan med plastfolie och ställ den på en solig plats. När det börjar grodda (efter en vecka eller två) ta du bort plastfilmen. När växten blir störra måste du flytta den till en större behållare så att den har plats. Kom också ihåg att ge näring och låta den stå i solen under ca 8 timmar om dagen. När citronerna äntligen kommer kan du  njuta av smaken av hemmaodlade citroner!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack