En engelsk pappa har uppfunnit en app för att tvinga sonen att svara på hans samtal - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En engelsk pappa har uppfunnit en app…
19 söta illustrationer som visar hur livet tillsammans med en hund består av små härliga ögonblick En pojke försöker sälja blommor till en turist - han tar istället med honom till en butik och köper ett par nya skor till pojken

En engelsk pappa har uppfunnit en app för att tvinga sonen att svara på hans samtal

Av sofia
757
Advertisement

Tonåren är en svår period - även och särskilt för föräldrarna. Plötsligt tillbringar de barn som man fram tills nu kände så väl och som man gjort allt för, mer och mer tid hemifrån, blir tystlåtna och om föräldrarna försöker få reda på något genom att ställa frågor till dem, svarar de inte - inte ens i telefon.

Ändå ser vi moderna föräldrar mycket väl att de har läst meddelandet på Whatsapp eller Facebook. Misstänksam gentemot detta beteende och angelägen om att återfå kontrollen eller åtminstone att få veta något om barnet som inte är hemma, har en engelsk pappa uppfunnit en strålande app för att tvinga sin son att svara i telefonen.

Nick Herbert, projektledare i West Wickham, England, var trött på att hans 13-årige son Ben ignorerade hans meddelanden och samtal när han var ute med sina vänner, så han uppfann ReplyASAP, vilket bokstavligt talat betyder "svara så snart som möjligt". Det är en innovativ app som låser tonåringens telefon tills den svarar. För att kunna använda den måste båda ha installerat programmet på sina telefoner.

Funktionen är enkel: Om en förälder skriver ett meddelande på Whatsapp eller ringer via appen visar huvudskärmen kommunikationen och förblir där samt blockerar åtkomst till andra funktioner i smarttelefonen tills mottagaren svarar. Självklart fungerar den även när telefonen är i tyst läge. Det aktiveras ett larm som drar till sig användarens uppmärksamhet och tvingar honom eller henne att svara.

Lanserad 2007, har ReplyASAP redan laddats ner mer än 100.000 gånger och trots att den för närvarande endast är tillgänglig för Android lovar dess uppfinnare att det snart kommer att finnas en iOS-version. Vi måste tillägga att tjänsten har en kostnad som fluktuerar från drygt 10kr för ett enda meddelande till ca 150kr för 20 stycken.

Denna åtgärd kan verka lite extrem och har fått blandade reaktioner. Å ena sidan har den fått många föräldrars beröm, som äntligen är lättade över att kunna spåra sina barn, men å andra sidan har den kritiserats för den överdrivna övervakningen av ungdomar, baserat på förutsättningen att uppfostran inte betyder kontroll. Den verkar dock ha fört samman en pappa med sin son då Nick utnyttjade Bens användbara förslag, inklusive vilka funktioner som var bäst att blockera under de 8 månaderna som det tog honom att utveckla appen.

Vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack