En hållbar relation måste man jobba på. Här är 5 saker du aldrig bör underskatta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En hållbar relation måste man jobba…
Att skaffa hund är den bästa gåvan vi kan ge oss själva och vår familj Relationen en kvinna har med sin pappa är grundläggande för hennes utveckling enligt experterna

En hållbar relation måste man jobba på. Här är 5 saker du aldrig bör underskatta

862
Advertisement

Om kärlek försummas, slutar det med att den tunnas ut tills den försvinner. Denna lag gäller för varje levande sak, varje relation och även för känslor.

Ändå händer det ofta att vi tar den andras närvaro för givet och slutligen ignorerar uppmärksamheten vi får eller glömmer att ge den till vår partner. Detta sker framförallt när man varit tillsammans ett tag och den som försummas, tenderar att rättfärdiga den andra.

Men det är fel, för kärlek vårdas med omsorg och uppmärksamhet i ömsesidighetens namn.

Det finns inget universellt recept för ett långvarigt kärleksförhållande som stöds av kärlek. Men vi måste vara medvetna om vad vår relation behöver och alltid uppskatta det.

Enligt relationsexperten John Gottman, är de grundläggande pelarna som upprätthåller ett kärleksförhållande över tiden 5 stycken.

  • 1. Beundran eller förmågan att uppskatta värde och egenskaper hos vår partner.
  • 2. Laganda, det vill säga att uppfatta sig som "vi" och det därmed följande antagandet om gemensamt ansvar för vad som händer inom paret.
  • 3. Den djupa kunskapen om den andra och förhållandet innebär att vara medveten om partnens smak och intressen, liksom om den positiva dynamiken som stärker relationen.
  • 4. Ta lärdom av svåra stunder, det betyder att genom att övervinna ögonblickets kris stärks förhållandet och förståelsen.
  • 5. Acceptans eller det faktum att även om det finns gemensamma intressen och aspekter förblir var och en av er en enskild individ som inte alltid bör och inte alltid kan bli omtyckt i sin helhet, så man får helt enkelt lära sig att leva med de aspekterna hos den andra som man inte gillar.

Dessa element är gemensamma för alla långvariga relationer, eftersom det med tiden är oundvikligt att man utvecklar vanor och upptäcker sidor hos den andra som man inte kände till, men hemligheten ligger i att fortsätta ta hand om varandra, acceptera det vi är och möta framtiden tillsammans.

Tags: PsykologiKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack