Sluta säga åt mig att jag ska lugna ner mig, ångest är inte ett val! - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Sluta säga åt mig att jag ska lugna…
Att vara snäll betyder inte att man är dum Bandet mellan kusiner, en speciell vänskap som man bör värna om

Sluta säga åt mig att jag ska lugna ner mig, ångest är inte ett val!

6.812
Advertisement

Ångest är inte ett val, så det är ingen idé att säga åt mig att slappna av, det kommer jag inte att göra, för det är inte jag som väljer att göra det. Ångest är inte något som jag bara kan stänga av, som TVn.

Ångest är inte något jag kan bestämma mig för att ta på eller av som man gör med kläder. Ångest är inte ett beslut, som att dricka kaffe, köpa en tidning, ta bilen eller promenera.

Det finns dagar när det verkar som att den där känslan har gått över, dagar när jag lurar mig själv att allt är över, att den äntligen är borta. Men sedan plötsligt, när jag minst förväntar mig det, återvänder den från den djupaste delen av mitt huvud.

image: Unsplash

Den bryter ut när jag inte vill, kanske i ett ögonblick när jag mår helt bra. Jag kan inte bara "slappna av", eller ännu värre "bestämma mig för att vara lycklig".

Det är inte som att hyra en film, ångest och depression inte en knapp för att "pausa" dem. När du säger "koppla av", inser du inte att du minimerar mitt obehag och när du banaliserar min oro, fördömer du meningen med min vardag.

Det är som om du sa till mig att ångest inte är en riktig sjukdom, något "äkta" som bör tas på allvar. Om jag hade ett brutet ben, skulle du säga till mig att jag inte borde tänka mer på det och fortsätta att gå? Om jag hade någon annan sjukdom skulle du säga till mig att le och låta det gå över av sig självt?

Jag tror inte det. Så snälla. Sluta säga att jag ska sova när jag inte vet hur man gör det, sluta råda mig att lyssna på musik för att känna mig glad, sluta att döma mig, sluta tro att du vet hur jag känner mig, för du  har inte någon aning.

Du vet inte vad det innebär att ha ett mörkt moln som följer dig hela tiden, du vet inte vad det innebär att vara inne i mitt huvud. Du vet inte vad det innebär att alltid vara rädd, att leva i panik, i rädsla för vad som kommer att hända.

Ångest och depression är allvarliga problem, de är sjukdomar, de är inte en attityd, de är inte exhibitionism, de är inte strategier för att locka till sig uppmärksamhet från andra. Tro mig, om jag kunde, skulle jag koppla av, om jag hade ett val skulle jag välja att må bra.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack