Personer som inte har något eget liv tenderar att prata om andras - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Personer som inte har något eget liv…
Varje gång du känner dig ledsen och orkeslös, upprepa då dessa 6 fraser med helande kraft Söndagseftermiddagsångest, vad det är och hur man hanterar den

Personer som inte har något eget liv tenderar att prata om andras

883
Advertisement

Tyvärr har vissa människor den dåliga vanan att uttrycka oönskade åsikter, som inte heller är korrekt grundade eller informerade, om andra människor. Något som inte bara gör dem mindre älskvärda utan även kan få negativa effekter för den personen som de skvallrar om. I synnerhet när kritik och förakt är kontinuerliga, påverkar de slutligen självförtroendet hos dem som kritiken riktas emot.

Men det är bra att komma ihåg att människor som talar illa om andras liv oftast själva plågas av en djup emotionell konflikt, vars frustration ventileras mot andra som blir objekt för deras onda ord.

Om detta inte räcker för att skydda sig mot negativiteten av andras dåliga attityd, kan man alltid ta till liknelsen med de tre filtren.

image: Quasic/flickr

"En vis filosofs unga lärjunge kommer till sin lärares hus och säger till honom:

  • Lärare, en vän talade om dig med elakhet ...
  • Vänta! - Filosofen avbryter honom. - Lät du det du nu ska berätta för mig passera igenom de tre filtren?
  • De tre filtren? - frågar lärjungen
  • Ja, det första är sanningen. Är du säker på att det du vill berätta för mig är helt sant?
  • Nej. Jag hörde det från några grannar.
  • Har du åtminstone använt det andra filtret, det av godhet. Är det du vill berätta för mig positivt för någon?
  • Nej, faktiskt inte. Tvärtom ...
  • Ah! Det sista filtret är behovet. Är det nödvändigt att låta mig veta vad som oroar dig så mycket?
  • Egentligen inte.
  • Så - säger de vise, med ett leende - om det inte är sant, inte är bra och det är inte nödvändigt, låt oss istället glömma det "

Historien om de tre filtren lär oss några viktiga sanningar: Först och främst är det vi som värderar andras ord, som på detta sätt blir verkliga för oss också. Därför börjar vi, när vi slutar att leva enligt det som andra säger och tänker om oss, kommer vi att må bra och leva enligt våra egna bedömningar. Detta leder oss till att omge oss med bättre människor, vilket också kommer att hända när vi sätter in de tre filtren. Vi kommer att bli omgivna av lycka och tillgivenhet om vi tillämpar sanningens, godhetens och nödvändighetens filter.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack