Vetenskapen säger att en syster vid din sida gör dig till en bättre person - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vetenskapen säger att en syster vid…
11 jätte roliga och klumpiga hundar som kommer att få era att vrida er av skratt 14 tips att ha i åtanke när du organiserar ditt drömbröllop för att undvika tråkiga överraskningar

Vetenskapen säger att en syster vid din sida gör dig till en bättre person

479
Advertisement

Om ni har vuxit upp tillsammans med syskon så har ni säkert någon gång under eran uppväxt varit avundsjuka på de vänner som istället var ensambarn. För dem verkade livet vara ett paradis, de hade hela familjens uppmärksamhet, de hade inga syskon som de var tvungna att dela sina leksaker med, de slapp bråka om vem som skule använda badrummet och bråka av onödiga anledningar.

Trots det säger vetenskapen att när man växer upp i en stor familj, framförallt om man har en syster, har detta en positiv inverkan på individens utveckling.

En bred studie som genomförts av Brigham Young University har följt 400 familjer med mer än ett barn i åldrarna mellan 10 och 14. Resultaten jämfört med de som man fick från familjer med bara ett barn eller med enbart söner visade att närvaron av en syster främjade utveckligen av en positiv mental attityd.

Generellt sett hade de som vuxit upp med en syster en bättre förmåga att förstå andra människor, att visa empati och att kommunicera bättre. Utöver det då det bland syskon är vanligt att det blir bråk dagligen, visade det sig att även att förmågan till att lösa diskussioner och förmågan att hantera sina egna känslor var mer utvecklad.

När man analyserade de manliga individerna i detalj framgick det även att män som vuxit upp med en syster har en bättre förmåga och är mer bestämda i sitt förhållningssätt till kvinnor jämfört med de som vuxit upp själva eller enbart med bröder.

När det gäller kvinnor så verkar det istället som att de som vuxit upp tillsammans med en syster klarar nedgång och följderna av en känslomässig relation som tagit slut på ett bättre sätt, förmodligen för att de vet att de kan räkna med en speciell väninna som alltid kommer att lyssna på dem.

Att ha en syster vid sin sida verkar vara en riktig välsignelse som även hjälper oss att bli bättre människor!

Tags: FamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack