Leken som underhållit hela generationer av barn, den här videon kommer att fylla dig med nostalgi! - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Leken som underhållit hela generationer…
16 älskvärda djur som skulle göra vad som helst bara de får vara med sin matte eller husse Hunden är deprimerad över sin systers död och ägaren försöker trösta den genom att komma hem med en ny valp

Leken som underhållit hela generationer av barn, den här videon kommer att fylla dig med nostalgi!

Av sofia
7.561
Advertisement

Om ni frågar era mor- eller farmödrar kommer ni att göra dem lyckliga genom att ta med dem på en nostalgitripp till deras barndom. Snörleken har underhållit hela generationer av barn åtminstone tills dess att moderna leksaker kom.

Man behöver inga dyra elektroniska apparater utan bara ett enkelt snöre, oändlig fantasi och framförallt manuell förmåga som man självklart utvecklar medan man leker. Så vad väntar ni på? 

Poängen med denna gamla lek är att turas om med att forma inflätade figurer med snöret runt sina egna fingrar. Varje spelare tar sedan tillbaka snöret från lekkamratens händer för att ge liv åt nya former.

En av de bästa sakerna med snörlek är att man kan vara hur många spelare som helst.

Det fanns figurer såsom vaggan, eiffeltornet och kaffekoppen, det roliga var dock att man kunde hitta på nya hela tiden.

Det kanske inte verkar så, men tills dess att ni provat att kasta er in i den här leken kommer ni inte att kunna föreställa er hur man verkligen kan fastna i den.

Detta är kanske själet till varför en video som nyligen pubblicerades på facebook där kvinnor utmanar varandra i snörleken blev så framgångsrik och sågs 84 miljoner gånger!

Advertisement

I videon kan ni finna inspiration till en del komplicerade former som ni kan experimentera med direkt. Så vad väntar ni på? Hitta några kompisar och utmana varandra i den legendariska Snörleken!

Ha det så kul och...må bäste man vinna!

So this is what we did before we had #smartphones & #beforeFacebook!

Pubblicato da Angie Ward su Domenica 24 gennaio 2016
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack