Den här mamman säger nej till tre födelsedagsfester för sina döttrar: "4 000 dollar är för mycket"

av sofia

18 Mars 2024

Den här mamman säger nej till tre födelsedagsfester för sina döttrar: "4 000 dollar är för mycket"
Advertisement

Att organisera en födelsedagsfest för tonåringar är ofta en mycket svår utmaning för alla föräldrar, särskilt när det gäller att balansera ungdomars överdådiga önskemål med en begränsad budget. Ännu svårare blir det när du är förälder till trillingar som fyller 16 år samma dag.

Advertisement

Vad var det egentligen som hände?

Vad var det egentligen som hände?

@Perfect_Phone9777 / Reddit

En ensamstående mamma till tonåriga trillingar berättade om sin situation angående sina tre döttrars 16-årsdag på Reddit i forumet "AITA" (Am I The Asshole).

Tjejerna ville ha mycket påkostade firanden, med en budget på runt 1 200 - 1 400 dollar för varje enskild fest, inklusive plats, DJ och dekorationer.

Men mammans, som är van vid att ge var och en av dem 150 dollar för att gå ut på middag, har inte en budget som tillåter henne att ha råd att spendera över 4 000 dollar för att arrangera tre separata fester.

Hon föreslår sedan en enda delad fest eller tre lite mindre firanden, men hennes döttrar accepterar inte detta föslag och föreslår istället att hon ska hitta ett extra jobb för att kunna finansiera deras önskemål.

Diskussionen på Reddit fick mer än 2000 reaktioner och fler än 1000 kommentarer från många användare som kritiserade döttrarnas attityd och menade att de själva borde bidra ekonomiskt om de vill ha ett mer påkostat firande.

Den beslutsamma mamman fastställde till slut en maximal budget på 1 200 dollar och föreslog för sina döttrar att organisera ett gemensamt evenemang inom denna budget.

Advertisement

Hur organiserar man en bra fest för sina barn?

Hur organiserar man en bra fest för sina barn?

Pexels

För att organisera en minnesvärd fest för dina tonårsbarn är det viktigt att börja med att direkt involvera personen som fyller år i alla beslut, så att de kan uttrycka sina önskemål och preferenser angående festens aktiviteter, plats och tema.

Musik spelar också en mycket viktig roll för att hålla stämningen på festen och involvera alla gäster. Skapa en spellista med de låtar som är mest populära just nu eller, om budgeten tillåter, anlita en DJ. Rätt låtar kan göra skillnaden i att förvandla ett enkelt möte mellan vänner till en oförglömlig händelse.

När det gäller drycker är målet att vara kreativ, men samtidigt ansvarsfull, se till att välja alkoholfria cocktails som presenteras på ett attraktivt sätt, samt erbjuda en mängd olika juicer och läskedrycker för att tillfredsställa alla smaker.

Slutligen representerar tårtan kulmen på festen, ett tillfälle att överraska och underhålla både födelsedagsbarnet och gästerna, kanske med ljus som är svåra att släcka eller med ett litet fyrverkeri som kan lägga till en touch av spektakulär magi till detta viktiga firande.

Berättelsen som delades på Reddit belyste verkligen vikten av att prata om förväntningarna hos sina tonårsbarn och att arbeta tillsammans för att hitta lösningar som kan både förverkliga födelsedagsbarnets önskningar och respektera familjens ekonomiska möjligheter.

Advertisement