Ett arbetslöst par anordnar en insamling för att kunna finansiera sitt bröllop: "Ledsen, men ni måste faktiskt inte gifta er"

av sofia

08 Mars 2024

Ett arbetslöst par anordnar en insamling för att kunna finansiera sitt bröllop: "Ledsen, men ni måste faktiskt inte gifta er"
Advertisement

Ett bröllop kan verkligen vara en storslagen fest, med överdådiga banketter, hisnande vackra platser, gourmetmat och mycket mer. Man gifter sig ju bara en gång, eller hur? I teorin ja och därför är det rätt att fira en sådan unik händelse på bästa möjliga sätt.

Men vad ska man göra när man verkligen önskar sig ett stort bröllop med pompa och ståt men inte har råd? Ett ungt par verkar ha hittat en lösning när de startade en insamling för att samla in de nödvändiga pengarna som behövdes för att de skulle kunna gifta sig. Men många rynkade på näsan åt de många (och dyra) önskningarna som paret hade...

Advertisement

Ett storslaget bröllop, på andras bekostnad

Ett storslaget bröllop, på andras bekostnad

Álvaro CvG/Unsplash

Den här lite speciella historien berättades av en användare av Reddit-forumet som ville ha andra människors åsikter angående parets inlägg. "Några bekanta till mig, 30 år gamla, vill gifta sig i maj och vill bjuda in cirka 150 personer till sitt bröllop, men utan att spendera en enda dollar av sina egna pengar", började personen sitt inlägg.

Han preciserade också att de har startat en insamlingskampanj för att kunna finansiera sitt projekt fullt ut: catering, utgifter för flygbiljetter, boende, en fond för en bil och även en för hyra av ett hus är bara en del av det man finner på den långa önskelistan. Och allt detta samtidigt som de egentligen inte tror på principerna av ett äktenskap! Hur som helst, totalt bad de om omkring 18 000 dollar. Sedan kom plötsligt överraskningen.

"Till slut sköt de upp bröllopet. Hon blev gravid och de var båda helt överlyckliga över det, så de funderade på att ändra sin insamling till en till förmån för moderskap. Men begäran om en bil och pengar till en lägenhet finns kvar" avslöjade användaren. Sedan skrev han exakt vad han tyckte om deras livsstil i helhet.

Advertisement

Kommentarerna från upprörda läsare

Kommentarerna från upprörda läsare

Scary-Passenger6832/Reddit

"Att gifta sig är inte obligatoriskt, det är absolut inte nödvändigt. Det här paret definierar sig själva som "antikapitalistiska", men de avstår trots detta inte från att rätta sig efter dagens samhälles dyra vanor, de har inga problem med att be om lyxiga konsumtionsvaror och andra fördöndeheter som absolut inte är grundläggande. Sanningen är att jag inte alls har för avsikt att skänka pengar till någon som helt enkelt kunde (och borde) jobba som alla andra gör.”, konstaterade inläggets författare.

Det dröjde inte länge förrän kommentarerna kom från andra användare. "De gick från att begära för mycket till att skriva förvirrade saker. Jag läste bland annat att de inte bad om pengar för vilken hyra som helst, utan för att bo i staden Seattle!" , utbrast någon, "Att läsa om människor som är emot äktenskap och som organiserar en insamling för att gifta sig är droppen!", skrev en annan, "Om de inte har tillräckligt med pengar för att ens ha råd med catering, hur planerar de då att kunna försörja ett barn?" , frågade en annan.

Vi har alltså att göra med ett vuxet par med en viss utbildning (författaren skrev att en av de två har en magisterexamen), ändå tycks deras livsfilosofi totalt krocka med dagens samhälle. Är det verkligen en så konstig begäran att vilja känna sig fri, fri från begränsningar, såsom pengar till exempel? Det är förvisso osannolikt numera att få något utan att ge något i gengäld. Vad tycker du om hela den här historien?

Advertisement