En mamma visar upp den speciella överraskningen som hennes son fått när han gått på kalas och fick blandade reaktioner

av sofia

23 Februari 2024

En mamma visar upp den speciella överraskningen som hennes son fått när han gått på kalas och fick blandade reaktioner
Advertisement

Att anordna en födelsedagsfest för barn kan vara ganska komplicerat, speciellt om man också måste ta hänsyn till olika kostbehov och intoleranser eller allergier hos alla de små gästerna. Om du lyckas göra alla nöjda kommer du dock säkert att göra ett gott intryck på barnens föräldrar och i dagens berättelse ska vi prata om just ett sådant exempel.

Advertisement

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Facebook/British Memes

På en födelsedagsfest packade en förälder ihop en vegansk picknicklunch till en annan mammas barn, som uttryckte glädje över den omtänksamma gesten. "Veganlådan" som förbereddes för barnet innehöll veganska varianter av traditionell mat, inklusive "kyckling"-smörgåsar, miniägg, sötpotatisfalafel, veganska korvar och till och med en vegansk Kit Kat chokladkaka.

Denna handling av inkludering delades på nätet och fick olika reaktioner. Många uppskattade initiativet från arrangören av festen när det gällde att ta hänsyn till barnets specifika kostbehov, medan andra kritiserade föräldrarnas val att låta sitt barn följa en vegansk kost, och lite provocerande föreslog att de skulle ha erbjudit barnet lite kött istället för att få det att växa.

Advertisement

Mycket beröm... men folk blev även fundersamma

Bland kommentarerna på inlägget finns det ett överlägset antal användare som berömmer födelsedagsbarnets mamma, eller vem som kanske har gjort detta å hennes vägnar, för att ha uppmärksammat gästen som tillsammans med sin familj följer en vegansk kost.

Det finns de som säger att de personligen har dessa åsikter angående sina veganska vänner: "Det här gör mig väldigt glad! Jag har veganska vänner och när jag bjuder hem dem försöker jag hålla maten så vegansk som möjligt! De älskar det!", och de som erkänner att de skulle ha uppskattat att få samma behandling och skrev "Så snällt och omtänksamt! När jag var ung (på grund av min allergi) gick jag inte på fester eller behövde ta med egen mat. Tur att tiderna förändras och det här barnet kommer inte att känna sig annorlunda på grund av hans kostbehov."

Men det finns också de som inte missar chansen att öppna en diskussion om valet att inte äta kött och andra animaliska produkter. En användare skriver "Jag undrar varför unga väljer att vara veganer! Vi är köttätare! Och jag vill inte döma någon. Men varför finns det så små barn som är veganer?". Ytterligare andra tvivlar på kvaliteten på maten i förpackningen och skriver "Vad exakt är vegansk kyckling, antingen är det kött eller inte, varför kalla det för kött? Det verkar inte normalt för mig." och de som till sist säger: "Veganska barn. De kommer inte bli stora och starka."

Vegansk "kyckling" som ett alternativ till kött.

Vegansk "kyckling" som ett alternativ till kött.

Freepik

Nuförtiden finns det många livsmedel som föreslås som alternativ till kött för att bibehålla samma känsla som när man äter animaliska produkter. Den veganska trenden ökar ständigt i världen, vilket framgår av flera studier, men detta bekräftas också av det växande antalet registreringar varje år på Veganuary, ett evenemang av föreningen med samma namn som främjar en vegansk kosthållning under hela januari månad, med förhoppningen att vissa användare då kommer att förlänga den perioden ytterligare.

Anledningen till att fler och fler människor övergår till en vegan eller cruelty free livsstil och mat stöds av en rad faktorer, inklusive den växande medvetenheten om hälso- och miljöfördelarna som en kost baserad på grönsaker medför. Det är sedan även en fråga om större utbud av veganska produkter bland de vanliga livsmedel man finner i en mataffär som finns idag och påverkan av sociala medier som driver fler och fler människor till att åtminstone testa denna nya kosthållning eller till och med byta till den på lång sikt.

Advertisement