Bruden tar av sig sin klänning som är värd 1 500 dollar och det slutar med att hon tar på sig en vit strandklänning på sitt bröllop istället

av sofia

09 Mars 2024

Bruden tar av sig sin klänning som är värd 1 500 dollar och det slutar med att hon tar på sig en vit strandklänning på sitt bröllop istället
Advertisement

På ett bröllop är bruden med sin speciella klänning nästan alltid dagens obestridda huvudperson. Alla gäster väntar med spänning på hennes inträde vid ceremonin för att beundra den fantastiska klänningen hon har bestämt sig för att bära den dagen, men allt går inte alltid riktigt som man hade tänkt sig...

Advertisement

Vad var det som hände egentligen?

Vad var det som hände egentligen?

Freepik

Efter 8 års relation med sin partner upptäcker huvudpersonen i dagens berättelse att hon är gravid och denna händelse förändrar helt hennes uppfattning om äktenskap. Faktum är att innan den här nyheten hade hon inte ens funderat över att ta det stora steget.

Hon ville officiellt gifta sig med sin fästman under graviditeten, främst för att deras framtida barn skulle få hans efternamn. Med hjälp av sin mamma och syster, och samtidigt som hon fortsätter att arbeta heltid, organiserar hon ceremonin helt på egen hand.

Efter att ha tittat på många bröllopsklänningar blir hon trots att hon hade något enkelt och elegant i åtanke, förälskad i en elfenbensklänning i A-linjeform, med en hjärtformad urringning, kristallpärlor och ett långt släp, trots det höga priset på nästan 1 500 dollar.

På bröllopsdagen, när hon redan är gravid i femte månaden, bär hon sin vackra klänning och känner sig extremt glad. Men under ceremonin börjar den för snäva klänningen ge henne en känsla av obehag tills hon nästan svimmar. Med hjälp av sin svägerska tar hon sin tillflykt i badrummet för att ta av sig den tajta klänningen, som redan lämnat tydliga märken på hennes mage.

I panik över att hon inte har några alternativ för vad hon ska ha på sig, finner brudens svägerska att hennes enda lösning är en enkel strandklänning för 10 dollar, fortfarande fläckad med sand, som hade lämnats i hennes föräldrars bil. Överraskande nog visar sig detta val vara alldeles perfekt och strandklänningen låter henne faktiskt njuta av resten av kvällen, dansa och festa utan problem.

Advertisement

Vad bör man bära på ett bröllop egentligen?

Vad bör man bära på ett bröllop egentligen?

Freepik

Huvudpersonen i denna berättelse får oss verkligen att reflektera över vikten av att hitta en bra kompromiss mellan estetik och komfort när du väljer din brudklänning.

Ofta gillar vi idén av en klänning som är väldigt vacker och elegant för vår stora dag och glömmer att bekvämlighet spelar en avgörande roll för att kunna njuta av den dagen fullt ut. Denna berättelse lär oss att valet av en bröllopsklänning inte bara bör styras av en önskan att respektera traditioner eller att visuellt imponera på gästerna, utan att man också bör lyssna på sina egna fysiska och känslomässiga behov. En viktig sak att komma ihåg är att det som verkligen gör denna stora dag speciell är hur äkta bröllopsparets upplevelse är och detta kommer definitivt inte bara att påverkas av vilken typ av bröllopsklänning du väljer. Det är därför bättre att välja en mer sober klänning som du kan både sitta och dansa i snarare än den där eftertraktade klänningen som du, när du väl har den på dig, skulle vilja ta av dig efter bara 5 minuter.

Advertisement