En av brudtärnorna väljer att gå på en konsert med sin favoritartist istället för sin bästa väns bröllop

av sofia

15 Februari 2024

En av brudtärnorna väljer att gå på en konsert med sin favoritartist istället för sin bästa väns bröllop
Advertisement

Rollen som tärna på ett bröllop kan vara kulmen på en stark vänskap som har varat i flera år. Men när tärnan står inför ett viktigt val som påverkar hennes roll på bröllopet kan detta skapa problem och konflikter vilket är exakt vad som hände med dagens huvudperson Olivia och hennes bästa vän som stod inför ett svårt val.

Vad har en brudtärna för roll på ett bröllop?

Vad har en brudtärna för roll på ett bröllop?

Freepik

Brudtärnan har en mycket viktig roll på ett bröllop när en vän eller släkting gifter sig, vilket medför ansvar inte bara under bröllopsdagen, utan även under månaderna före ceremonin.

Hon är med och väljer brudklänning och tärneklänningar och ser till att allt kommer i tid till den stora dagen. På bröllopet, hjälper hon bruden med klänningen hela tiden, från att lyfta och fixa till den till eventuella klädbyten under själva dagen.

Brudtärnans roll är att erbjuda känslomässigt stöd till bruden, lyssna och ge henne råd om hur hon ska hantera stressiga situationer eller svåra beslut, såsom relationer med släktingar eller leverantörsval.

Hon bör samarbeta med bröllopsplaneraren för att säkerställa att allt går enligt planerna och att brudens tillhörigheter alltid finns på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Hon behåller lugnet i stunder av stress, ingriper som en medlare i potentiellt kaotiska situationer för att hjälpa bruden att behålla sitt lugn.

Dessutom tar hon som chef för tärnorna hand om deras behov och löser eventuella problem utan att involvera bruden, för att undvika stressiga situationer.

Advertisement

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Freepik

En australiensisk brudtärna vid namn Olivia avslöjade för sin bästa vän, Jessie, i radioprogrammet "The Fox's Fifi, Fev, and Nick", att hon planerade att missa en del av sin kompis bröllop för att gå på Taylor Swifts konsert i Melbourne.

Olivia förklarade att hon hade köpt biljetter till sångerskans "Eras"-turné långt innan hon fick reda på datumet för ceremonin, och försökte hitta en kompromiss med Jessie, i hopp om att närvara vid bröllopet under dagen, gå på konserten på eftermiddagen och, om möjligt, återvända till mottagningen.

Bruden Jessie, som så klart blev besviken och ledsen, ifrågasatte kraftigt Olivias plan, med tanke på avståndet mellan bröllopslokalen i Yarra Valley, utanför Melbourne, och konserten. Hon förklarade att hon var besviken över att Olivia och en del andra gäster hade valt Taylor Swifts konsert framför hennes bröllop och underströk hur mycket detta sårade henne.

Samtalet blev känslomässigt laddat, Olivia började gråta och erkände att hon kände sig skyldig efter att hon avslöjat sanningen och för att hon framstod som en dålig vän.

Radioinslaget avslutades med ett försök att lätta upp stämningen av programledarna, som skämtade om möjligheten att använda en helikopter för att låta Olivia genomföra sin plan utan problem, men stämningen som skapats mellan de två vännerna var mycket spänd.

Olivias val att gå på en konsert, även om det var viktigt för henne, skapade ett problem i hennes vänskapsrelatione med Jessie, vilket belyser hur personliga prioriteringar starkt kan påverka nära relationer. Den här historien är en bra påminnelse om vikten av kommunikation, kompromisser och ömsesidig förståelse i alla relationer, särskilt de som spelar en avgörande roll i viktiga ögonblick i ens liv.

Advertisement