Den här mamman har en genialisk och innovativ lösning för att få sitt trästaket att hålla över tiden

av sofia

31 Januari 2024

Den här mamman har en genialisk och innovativ lösning för att få sitt trästaket att hålla över tiden
Advertisement

Underhåll av staket och stängsel är en aktivitet som vi ofta skjuter upp eftersom det kräver mycket tid och pengar. Detta arbete måste dock på sikt med nödvändighet göras för att undvika att det som avgränsar våra fastigheter slits och förstörs med tiden. En amerikansk mamma har hittat en genialisk lösning som faktisk kan underlätta för många av oss.

Advertisement

När började man använda staket?

När började man använda staket?

Pickpik

Stängselns historia är nära kopplat till den industriella revolutionen, särskilt i Storbritannien på 1700-talet.

Under den perioden omvandlades oinhägnade öppna fält till inhägnad privat mark, ofta till nackdel för små markägare. Denna förändring möjliggjordes av inhägnadslagarna, som tillät stora markägare att privatisera och utveckla sina marker.

Idag används staket ofta i hemmiljöer för att avgränsa trädgårdar och det finns många typer av staket, som varierar i form, storlek och material som de byggs med, såsom trä, järn, stål och murverk.

Advertisement

Vad använde den här kvinnan för att måla sitt staket?

Vad använde den här kvinnan för att måla sitt staket?

@hastingscircle/Instagram

Mady är en amerikansk mamma känd på Instagram för sin profil @Hastingscorner där hon främförallt delar med sig av råd om jordbruk och trädgårdsskötsel. Hon har över 35 000 följare.

Hennes historia blev populär på webben eftersom hon valde att bygga ett nytt staket runt sitt hus alldeles själv. Inget konstigt med det kan man tycka, men det speciella ligger i vilken typ av material hon bestämde sig för att använda för att måla staketet asfaltfärg, närmare bestämt Gardner-Gibson Fence-Post Asphalt staketfärg, i färgen Black-Beauty.

Denna färg, som kostar cirka 50 dollar för en 5-liters behållare, är inte bara estetisk, utan är utformad för att öka livslängden på ett trästaket. Faktum är att den tätar träet, förhindra rost och motstår skador orsakade av dåligt väder. Den är också resistent mot mögel och UV-strålar.

Mady uppskattade denna produkt väldigt mycket eftersom den låter dig täcka hela trästolpen med bara ett lager färg och verkar dessutom vara snabbtorkande. Det rekommenderas dock att man väntar minst åtta timmar innan man applicerar ett andra lager.

En innovativ färg

Underhåll av ett staket är grundläggande för att bevara deras funktionalitet och utseende över tiden. Madys innovativa val att använda asfaltfärg är ett praktiskt exempel på hur innovation kan underlätta underhållet och förbättra livslängden på staket.

Kände du redan till den här nya typen av färg?

Advertisement