Den här mannen råkar kasta en lott ovetandes om att det är en lott med en vinst på en sexsiffrig summa

av sofia

07 Februari 2024

Den här mannen råkar kasta en lott ovetandes om att det är en lott med en vinst på en sexsiffrig summa
Advertisement

Föreställ dig att du vunnit jackpotten och att det rör sig om en summa på långt över 1 miljon, men på grund av ett enkelt förbiseende kan du inte hämta ut det priset. Du skulle tillbringa fler timmar eller dagar med att ha ångest, eller hur? Detta är exakt vad som hände ett par som var på semester i Cornwall.

Advertisement

Hur stor är chansen att man vinner på lotto?

Hur stor är chansen att man vinner på lotto?

Pexels

Oddsen att vinna på lotteriet varierar beroende på hur spelet du tänker spela är uppbyggt.

Till exempel i Lotto America kräver formatet att du väljer 5 nummer av 56 plus ytterligare ett specialnummer från 0 till 10. Dessutom behöver du inte matcha alla nummer för att vinna ett pris, till exempel kan du vinna minst 1 miljon dollar genom att matcha 5 nummer, även utan det speciella jackpottnumret.

I allmänhet har spel med högre prispengar proportionellt sett lägre odds att man vinner. Till exempel, i "Pick 3"-spelen är oddsen att vinna 1 på 1 000, med ett maximalt pris på 500 dollar, medan Powerball börjar med en jackpott på 20 miljoner dollar och till och med kan nå miljarder i priser, men oddsen att vinna är endast 1 på 292 201 338.

Detta visar att även om lotterispel kan ha en stor jackpot, är de faktiska oddsen att vinna mycket låga, mycket lägre än sällsynta händelser som till exempel att bli träffad av blixten.

Advertisement

De riskerar att mista miljonvinsten på grund av en bortslängd biljett

De riskerar att mista miljonvinsten på grund av en bortslängd biljett

Generated with AI

Richard och Dione köpte under sin semester i Cornwall en lott inför onsdagens och lördagens dragningar.

Efter den första dragningen utan resultat slängde Richard biljetten i papperskorgen och glömde helt bort nästa dragning som skulle ske om bara några dagar.

Lyckligtvis plockade Dione upp lotten då hon plötsligt fått en föraning i sista minuten för att upptäcka att den hade exakt de siffrorna som drogs under den andra dragningen. Detta innebar att de hade vunnit jackpotten på 1,9 miljoner pund.

Men trots deras tur fick paret vänta 12 timmar för att bekräfta sin vinst, eftersom Camelot-kontoret var stängt.

Dione tillbringade natten med att stryka för att hålla sig sysselsatt och efter att ha fått officiell bekräftelse på att hon hade vunnit hade de båda svårt att tro vad som faktiskt hade hänt.

Vad kommer familjen att göra med sin miljonvinst?

Med pengarna de har vunnit planerar paret att resa jorden runt, donera till välgörenhet och förverkliga några personliga drömmar.

Dione vill samla in pengar till en sjukhusavdelning i Bristol. Dessutom planerar de att köpa en klassisk bil och en bit mark för att bygga ett hus. Deras dotter skulle vilja ha en Fiat 500 och en häst. Slutligen vill Richard utöka sin gitarrsamling.

Berättelsen om Richard och Dione är ett mycket bra exempel på hur tur och öde lätt kan korsas. Trots risken att förlora ett miljonpris på grund av ett förbiseende, förvandlade deras uthållighet och lite tur en potentiellt katastrofal situation till en livsavgörande seger.

Advertisement