Hon loggar in på sitt bankkonto och finner en mystisk överföring av en mycket hög summa pengar

av sofia

10 December 2023

Hon loggar in på sitt bankkonto och finner en mystisk överföring av en mycket hög summa pengar
Advertisement

Föreställ dig att logga in på ditt bankkonto för att kontrollera ditt saldo och se ett helt oväntat belopp med pengar som inte är dina. Detta är vad som hände med den kvinnliga huvudpersonen i den här historien, som valde att dela sin historia på webben. Låt oss ta en närmare titt på vad det var som hände.

Advertisement

Hon får en överföring på circa 79 miljoner euro på sitt konto

Hon får en överföring på circa 79 miljoner euro på sitt konto

Hafidzah Abdullah/Linkedin

Maybank är en av de största bankerna i Malaysia och en av dess kunder fick en minst sagt otrolig "överraskning". Hafidzah Abdullah förväntade sig verkligen inte att hitta en sådan summa efter att ha loggat in på sitt bankkonto, men det var precis vad som hände. Kvinnan, som är direktör och medgrundar till ett företag som sysslar med hr, upptäckte efter att ha angett sina kontouppgifter på bankens hemsida att hon hade fått 404 040 404,04 ringgit, motsvarande mer än 900 miljoner kronor.

Efter chocken bestämde sig Hadifzah för att dela historien på sin Linkedin-profil och skrev: "Man skulle kunna tro att jag vunnit på lotto, eller hur?", och visade bilden av beloppet som mystiskt dök upp på hennes konto plötsligt. "Nja, inte riktigt och det är problemet!!!" tillade hon senare och specificerade att det inte alls var ett oväntat lyckokast, utan ett misstag som oundvikligen måste lösas. Således spärrades hennes konto efter att Maybank insett den stora insättningen som gjordes av misstag. Naturligtvis irriterade detta minst sagt kvinnan som uttryckte sig om saken via sin profil.

Advertisement

Kommentarerna efter det att banken blockade hennes konto utan att tala om det

Kommentarerna efter det att banken blockade hennes konto utan att tala om det

Hafidzah Abdullah/Linkedin

Kvinnan klagade faktiskt över sitt missöde när hon pratade med banken, som påstås ha beslutat att spärra kontot utan något samtal, meddelande eller annan form av avisering. Att det oproportionerliga beloppet som av misstag betalats in på hennes konto ledde till att Maybank ingrep omedelbart, utan att ens kommunicera detta till Abdullah. "De säger att pengar inte kan köpa lycka, men Maybank vet hur man köper frustration" kommenterade den missnöjda kunden och uttryckte sina klagomål. Banken i fråga har ett förvaltat kapital på cirka 203 miljarder dollar med över 2 200 filialer fördelade i tjugo länder, varav de flesta är belägna i den sydöstra delen av Asien.

Det rådde ingen brist på kommentarer under Hafidzahs inlägg, som höll med om att bankens kundtjänst inte är den bästa. Bland dessa fanns Shaikh Munir Ahmad, chef för bankens kundgrupp, som säger sig ha kontaktat Abdullah och sagt till henne att hon nu kunde komma åt sitt konto igen. Kvinnan bekräftade följande dag att hon återigen hade tillgång till kontot: "Nu kan jag komma åt mitt personliga konto och företagskontona." Att inte kunna komma åt ditt konto kan orsaka stora problem, men detta är verkligen inte det första och enda fallet där en liknande situation har inträffat.

Vad skulle du ha gjort i Hafidzahs ställe?

Advertisement