Det här paret adopterade 6 syskon för att undvika att dela på dem trots att de redan har två biologiska barn

av sofia

19 November 2023

Det här paret adopterade 6 syskon för att undvika att dela på dem trots att de redan har två biologiska barn
Advertisement

Ibland blir våra drömmar verklighet. I det här fallet rör det sig om en önskan både hos vuxna samt hos barn eftersom lyckan över att äntligen kunna bli en familj har gjort att alla huvudpersoner i berättelsen har kunnat bli lyckliga. Låt oss ta reda på mer om vilka de är och vad de har för bakgrundshistoria.

6 syskon som adopterades tillsammans efter en svår barndom

6 syskon som adopterades tillsammans efter en svår barndom

Steve Anderson-McLean/Facebook

Det verkar som handlingen i en film med ett lyckligt slut, men istället är det en sann historia, paret bildat av Steve Anderson-McLean och Rob Rob Anderson-McLean i Pennsylvania, USA, ville adoptera barn och när de upptäckte att sex syskon behövde bli adopterade tvekade de inte en sekund och bestämde sig för att adoptera dem alla, för att inte riskera att de skulle separeras. Således blev Carlos, 14, Guadalupe, 13, Maria, 12, Selena, 10, Nasa, 9 och den yngsta, Max, 7, en del av deras nya familj. Den 23:e maj 2019 var en speciell dag för dem alla eftersom det var den officiella dagen för adoptionen.

Steve och Rob har varit ett par i 20 år. De hade en förlovningsceremoni 2006 och gifte sig lagligt 2013 i Maryland, USA. De sex syskonen kom in i fosterhemssystemet efter att ha upplevt en svår barndom. "Det var en dålig miljö, en sorglig historia där det förekom försummelse och övergrepp," förklarade Steve. De många syskonen är dock inte de enda barnen till paret, som tillsammans även fostrat Noah som är 21 och Parker som är 25 år gammal. Totalt består därför familjen nu av tio personer. En riktigt storfamilj, men Steve och Rob ville inte på något sätt att syskonen skulle tvingas dela på sig och ville att de skulle kunna växa upp tillsammans, efter att ha blivit övergivna och misshandlade av sina biologiska föräldrar.

Advertisement

Dagen då de 6 syskonen adopterades var full av starka känslor

Dagen då de 6 syskonen adopterades var full av starka känslor

Steve Anderson-McLean/Facebook

Så efter fyra år av att leta efter en ny kärleksfull familj som var ivriga att ta hand om dem, hittade de sex barnen äntligen det. "Jag har äntligen en riktig familj", sa en av dem. "Jag är adopterad", utbrast Max efter ceremonin. Familjen poserade tillsammans i en känsloladdad snap på adoptionsdagen, alla klädda i samma vita t-shirt med orden "Anderson-McLean family adoption day".

Under ceremonin kunde Steve inte hålla tillbaka känslorna. När domaren frågade honom: "Förstår du att de är dina barn vid det här laget? Precis lika mycket som dina biologiska barn," sa Steve att han visste detta mycket väl och i samma ögonblick som han tittade upp på barnen och mötte deras blick kände han en mycket stark känsla. "Vi trodde aldrig att vi skulle ha turen eller bli så välsignade att få 6 stycken"

Paret adopterar 6 bröder för att slippa dela på dem trots att de redan har två biologiska syskon

Paret adopterar 6 bröder för att slippa dela på dem trots att de redan har två biologiska syskon

Rob Anderson-McLean/Facebook

Steve, en före detta bröllopsplanerare, är nu helt fokuserad på att uppfostra sina barn som en hemmavarande pappa, medan Rob arbetar som ingenjör för Norfolk Southern Railway. De planerar att köpa en minivan så att de alla lättare kan röra sig tillsammans och uppleva så många äventyr som möjligt. Bara efter en vecka i fosterhem började syskonen fråga sina blivande föräldrar om de kunde stanna hos dem för alltid.

Max, ett av barnen, frågade efter den officiella adoptionen om paret skulle kunna ändra sig: "Jag var tvungen att försäkra honom om att han alltid kommer att vara vår son", sa Steve. "Det finns inga regler om vad som utgör en familj och den kärlek vi delar", tillade Rob.
Vad tycker du om valet av dessa två extraordinära pappor har gjort?

Advertisement