Den här mamman köper bara använda saker till sina tre barn, inklusive blöjor

av sofia

17 November 2023

Den här mamman köper bara använda saker till sina tre barn, inklusive blöjor
Advertisement

När familjen blir större är det viktigt att veta hur man sparar pengar. Den här trebarnsmamman har avslöjat sin strategi för att kunna göra det så mycket som möjligt och har sparat in en rejäl summa. Låt oss tillsammans ta reda på i detalj vad det är hon gör eftersom det att ha tre barn verkligen är ett stort åtagande, för även om glädjen tredubblas, så gör kostnaderna det också.

Advertisement

Mamman spenderade bara 4000 pund för sina barn tack vare sina köp

Mamman spenderade bara 4000 pund för sina barn tack vare sina köp

thriftymumofthree/Instagram

Därför verkar det förvånande att Helen Lyford-Smith, 33 år gammal, lyckades spendera endast 4 000 pund (drygt 40 000 kronor) för allt hennes barn behövde, från möbler till blöjor, kläder och leksaker. En ynklig summa, möjliggjord av den strategi som Helen och hennes man Richard, 45 år gammal, antog, nämligen att bara köpa begagnade saker och se till att inte missa några goda chanser.

Loppis, second hand-butiker och vintagewebbplatser är mycket populära hos paret som på så sätt lyckades ge sina tre barn allt de behövde samtidigt som de sparade en förmögenhet. Till sin förstfödde son Issac köpte kvinnan mer än 90 % av tillbehören begagnat. Traditionen fortsatte efter ankomsten av tvillingarna Matilda och Evelyn.

Advertisement

En passion för second-hand och ett gott öga

En passion för second-hand och ett gott öga

thriftymumofthree/Instagram

Några av de köp Helen är mest nöjd med inkluderar träleksaker för bara 2 pund, en bokhylla för 25 pund, ett skötbord i flätad rotting för 10 pund och en gratis spjälsäng. Enligt den unga mamman betyder det inte nödvändigtvis att ge avkall på kvaliteten när man väljer begagnade föremål eftersom hennes inköp är i utmärkt skick. Kvinnan, som bor i Devon, England, var cirkusdansös och sa att hon alltid haft en passion för begagnade varor.

"Jag visste att det här inte skulle förändras när jag väl blev mamma. Jag läste någonstans att det genomsnittliga priset på kläder och möbler för en bebis var runt 10 000 pund, vilket är galet. Jag letade igenom Facebook Marketplace och reorna för att hitta allt för barnen. Vissa människor kanske tycker att det är ohygieniskt, men folk har så mycket saker att mycket av det de gör sig av med är i princip helt nytt och kan återanvändas efter en snabb rengöring. Dessutom - säger Helen - växer barn väldigt snabbt och kläderna används bara ett fåtal gånger innan de går upp till nästa storlek."

Anledningen till att hon köper begagnade saker till barnen: "Jag vill att de ska inse pengarnas värde"

Anledningen till att hon köper begagnade saker till barnen: "Jag vill att de ska inse pengarnas värde"

thriftymumofthree/Instagram

Slutligen är det för Helen ett ekologiskt och samtidigt ekonomiskt val som är bra på många sätt. "Och eftersom levnadskostnaderna är som de är, försöker jag spara varje pund." Hennes passion för begagnade varor har sitt ursprung i barndomen, då hon tillsammans med sin mamma Sara Lyford-Smith gick på marknader på helgerna. När hon växte upp blev hennes näsa för att hitta ett fynd bland begagnade föremål mer raffinerad och hon involverade Richard, en snickare, i denna vana. "Jag har alltid varit en fyndjägare eftersom jag är uppfostrad på det sättet och jag tycker att det är roligt." Däremot hade hennes man alltid köpt nya saker, men han "konverterade" snabbt till Helens shoppingstil. "Alla möbler i vårt hus är begagnade, till och med hans älskade surfbräda, och den kostade £300."

I och med tvillingarnas ankomst återvanns en del av Issacs saker, som barnvagnen, spjälsängen och linne. "Vi var bara tvungna att skaffa ytterligare en spjälsäng och en dubbel sittvagn som kostade £250. Att ha tre barn, särskilt tvillingar, är inte billigt med alla kläder, leksaker och möbler, men det är definitivt genomförbart. Jag vill visa mina barn värdet av pengar och att fina saker inte alltid behöver vara helt nya. Du kan ha ett fint hus på en budget och ändå klä dig på ett sätt som får dig att må bra. Jag älskar att unna mig en ny klänning eller tröja så länge priset är rätt för produkten."

Vad tycker du om hennes livsstil?

Advertisement