Vänskap mellan kvinnor existerar och är effektiv för att motarbeta vardagens stress - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vänskap mellan kvinnor existerar och…
Pappan får reda på att dottern mobbar en kamrat och som straff får hon stanna hemma medan han tar med den andra flickan på shoppingtur Tillägnat alla pappor som alltid kommer att finnas där för sina barn trots tidens gång

Vänskap mellan kvinnor existerar och är effektiv för att motarbeta vardagens stress

Av sofia
1.028
Advertisement

Vänskap är en viktig ingrediens i allas liv. Att ha en vän är faktiskt inte lösningen på alla våra problem, men om vi har någon att prata om är vi redan halvvägs där. Vänner är alltid redo att ge oss råd eller till och med bara lyssna på våra svårigheter och detta kommer att få oss att genast må bättre.

Vi har ofta diskuterat huruvida vänskap mellan kvinnor verkligen existerar, eftersom många tror att det är omöjligt. Men de har fel, för kvinnlig vänskap finns och när den är uppriktig är den starkare än något annat band!

När en kvinna hittar en riktig väninna har hon tur, framför henne kommer det att finnas en person som inte bara hjälper henne när hon behöver det eller som delar ögonblick av glädje - som även en vän kan göra - men någon som förstår henne på djupet, även utan måste säga ett enda ord. Kvinnor tvingas behöva möta sin rädsla, sin oro och delade sociala frågor, det är därför som om ett uppriktigt band föds kommer det att att vara oersättligt. En osynlig tråd länkar samman alla kvinnors hjärtan.
 

image: pexels

En studie utförd av Dr. David Spiegel har visat hur det verkligen är viktigt för kvinnor att skapa ett nätverk av vänskap. Läkaren undersökte en grupp kvinnor som lider av bröstcancer, en del uteslutande behandlade med läkemedel och den andra genomgick årlig gruppterapi. Det visade sig att de kvinnor som hade haft möjlighet att dela sina erfarenheter med andra människor hade en längre livslängd, förutom att de även lyckades hantera sjukdomen på ett bättre sätt.

En annan studie utförd av Dr. Laura Klein och Shelley Taylor bekräftar också vikten för kvinnor att bli vänner med varandra. Orsaken ligger i det olika sättet som män och kvinnor svarar på stress. Under stressande ögonblick kan män producera mindre oxytocin - lyckohormonet - och av den anledningen utlöser de så kallad flykt och kamprespons. Kvinnor svarar å andra sidan genom att söka gemenskap med andra kvinnor för att reglera sin stressnivå. En kopp kaffe med en vän lugnar faktiskt själen och lindrar stressen omedelbart.

Därför kan kvinnor helt enkelt inte klara sig utan vänskap, särskilt kvinnlig vänskap, med vilken de lyckas övervinna svåra dagar och leva ett mer lugnt liv!

Tags: KvinnorPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack