En liten apa försöker smita från ett zoo genom att krossa glaset i sin bur - en kamp för frihet som har berört många - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En liten apa försöker smita från…
Portlaker - ett De välgörande effekterna av lagerblad - en växt som är bra för vår hälsa på många sätt

En liten apa försöker smita från ett zoo genom att krossa glaset i sin bur - en kamp för frihet som har berört många

Av sofia
2.271
Advertisement

Att stänga in ett djur i en bur är synonymt med stor grymhet. Djurparker är ett konkret exempel på hur vilda djur på många platser runt om i världen har utrotats från sin naturliga livsmiljö och tvingats leva på ett sätt som dikterats av människan. I Zhengzhou, en stad i Kina med 7 miljoner invånare fick ett uppror av ett av djuren alla djurparkens besökare att le och samtidigt oroa sig. En apa i den zoologiska parken, troligen trött och uttråkad av livet i bur, försökte fly på ett väldigt speciellt sätt.

via: Shangaiist

Apor är, som vi vet, mycket lika människor och har alltid använt stenar, eller andra verktyg som finns i naturen, för att till exempel öppna kokosnötter eller för att skaffa mat. Men denna apa på djurparken i Zhengzhou hittade ett annat användningsområde till en vass sten som den hittade i buren. Det lilla exemplaret av Capuchin cebo, trött på att leva sitt liv som fånge, började slå våldsamt på glaset i buren där den var inlåst.

Glaset gav så småningom efter, framför ögonen på besökarna som till en början log åt apans initiativ. Efter en stund spreds dock en våg av oro i hjärtat hos alla besökarna som fruktade att de plötsligt befann sig i en scen av "Planet of the Apes".

image: Needpix

Situationen hölls under kontroll av myndigheterna och apan återvände (tyvärr...) till djurparkens bur och sitt "normala" liv.

Anställda på Henan-zoo har förklarat att apan är den mest intelligenta av de nuvarande exemplaren: "Den är mycket skicklig på att öppna kokosnötter med olika verktyg, medan dess liknar försöker bita direkt genom den hårda huden". Det verkar som om det inte var första gången som denna apa försökte fly från djurparken. Vem vet, kanske kommer ett av apans försök att fly för att återvinna sin frihet att lyckas.

Tags: DjurEtik
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack