Dessa personer tillverkar termiska hundkojor för att hålla gatuhundarna varma

av sofia

30 Augusti 2019

Dessa personer tillverkar termiska hundkojor för att hålla gatuhundarna varma
Advertisement

Sydamerika är nästan alltid förknippat med varmt och torrt klimat, men även i detta område av världen kommer förr eller senare vintern. Under den kallaste säsongen kan temperaturen sjunka några grader under noll, så förhållandena blir riktigt svåra för dem som bor på gatan.

Många herrelösa hundar, till exempel, har inte turen att ha ett hem, men några godhjärtade människor har bestämt sig för att bygga små termiska skyddsrum för att skydda dem från kylan.

Vi befinner oss i Santiago de Chile, huvudstaden och inte minst den största staden i landet. Även här är problemet med hemlösa djur särskilt utbrett. Lyckligtvis är det samtidigt en fråga som väckt uppmärksamhet och berört många invånare, som har vidtagit åtgärder för att ge sitt bidrag.

via SOS Perritos Chile

Advertisement
Facebook

Facebook

Eftersom de inte har kunnat ta med sig varje enskild hund som cirkulerar i storstadsområdet hem eller adoptera dem alla har medborgarna beslutat att agera för att säkerställa att dessa stackars varelser skyddas från ett nästan oundvikligt öde.

Med hjälp av kartonger har de tillverkat hundkojor fodrade med avfallspåsar för att göra dem vattentäta. Ytan på de "små husen" är också försedd med ett speciellt termiskt och reflekterande material, vilket gör det möjligt att förhindra att de överhettas under dagen och att skydda dem från frost på natten. Insidan av hundkojorna vadderades sedan med kuddar och filtar, så att hundarena kunde få vara bekväma och varma.

Advertisement
Facebook

Facebook

Bilderna på dessa bekväma små "hundhotell" har spridits på nätet, delats många gånger och blivit virala. Ibland krävs det väldigt lite för att göra skillnad i någons liv. En gest av vänlighet och lite initiativanda garanterar en bättre livskvalitet för hundar utan familj.

Man hoppas att denna idé kan inspirera även andra människor att göra detsamma i sin egen stad. Även detta är ett sätt att uttrycka kärlek och respekt för djur.

Advertisement