x
Nöj dig aldrig med dåligt kaffe, en…
Varför biter myggorna dig mer än andra? Här är 7 anledningar till att de väljer dig Vilken vattenmelon skulle du köpa? Här är fyra guldregler för att välja den bästa att hålla i minnet!

Nöj dig aldrig med dåligt kaffe, en falsk vän eller en patetisk partner

11 Juni 2019 • Av sofia
830
Advertisement

En berömd fras som tillskrivs Tommaso Moro lyder: "Ge mig styrkan att ändra vad jag kan ändra, modet att acceptera det oundvikliga och visdomen för att förstå skillnaden". För att leva bra måste du släppa taget, men du har också en skyldighet att lösa dem och förbättra dem när de inte fungerar. Människor är gjorda för att finna sin egen dimension av glädje, inte för att nöja sig men för att njuta av en full existens.


image: Max Pixel

Alltför ofta fastnar vi i förhållanden som inte bara inte speglar våra ideal, men som är dess motsats och därför en sann källa till obehag och lidande. I andra fall är vi angelägna om att bekämpa fel strider, slösa vår energi i ett försök att förändra situationer och människor som inte förtjänar det. En del av världen gör ingenting annat än att försöka att varje dag övertyga många människor att det är rätt att stanna på sin plats, att det är fel att vilja växa, att det är bättre att bibehålla balans och inte be om mer. Men ingen har kommit in i världen för att gå en väg som den inte har valt och när du har möjlighet är det din plikt att byta kurs. Att bekymra sig över vad andra tycker, frukta yttre dom innebär att leva i olycka.

Att vara annorlunda kan skrämma människor omkring dig och lämna dig ensam, men det här är inte alltid dåligt, det är faktiskt bara ett naturligt urval som kommer att leda dig till någon som är giltig och tänker på samma sätt. Vi bör aldrig sluta leta efter vad som är bäst för oss själva, i vänskap, kärlek, arbete, i allt som förtjänar uppmärksamhet, passion, tillgivenhet, och från vilken det är legitimt att förvänta sig att få detsamma i gengäld.

image: Unsplash

Att bara skrapa på ytan, aldrig gå på djupet, utan att någonsin få smaka på det söta eller utnyttja sin potential, innebär att inte uppskatta gåvan att vara i världen. Över många, för många saker kan du inte alltid ha kontroll, så du måste lära dig att använda dig själv som det enda verktyget att agera och påverka verkligheten.

Ingen annan kan göra det, ingen annan kan fatta de rätta besluten, för i avsaknad av dessa är det enklaste alternativet de felaktiga. Livet är för kort för att sluta och dricka i en ström när det några meter framåt finns en hel flod av val, möjligheter, alternativa framtider för oss själva som kan förändra våra liv till något bättre.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack