Om en mamma inte längre behövs betyder det att hon gjort ett bra jobb - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Om en mamma inte längre behövs betyder…
Panikattacker, hur man känner igen symptomen och lär sig att hantera dem Att inte sova tillräckligt gör att man blir tjock enligt en vetenskaplig studie

Om en mamma inte längre behövs betyder det att hon gjort ett bra jobb

526
Advertisement

Varje kvinna vet att förr eller senare kommer stunden då hennes barn kommer att lämna boet och gå sin egen väg. Det här är en helt naturlig process men den är inte smärtfri, åtminstone för dem som fortsätter att titta på sina barn som om de fortfarande vore den lilla varelsen som höll handen när han eller hon fortfarande inte hade lärt sig att gå ensam. När en mamma inser att hon inte längre behövs, betyder det att hon har gjort sitt jobb bra.

image: Pxhere

Kärleken förändras, förvandlas, förlorar ingen intensitet utan utvecklas helt enkelt till något annat och mer moget, till en vandring mot friheten. Barnet som igår var beroende av sin mamma för varje minsta lilla sak, är idag en självständig människa som har förmågan att bemöta livet på egen hand. Det betyder inte att bandet mellan mamman och barnet har försvunnit, men bara att föräldern lyckats fullgöra vad som är hennes eller hans uppgift och levererat en hälsosam, säker och fullständig individ till världen.

En mamma kommer alltid att behålla instinkten för att skydda sitt barn från smärta, fara och misstag, men hon kommer långsamt att lära sig att förtrycka det, låta barnet vara fritt att leva, att göra egna erfarenheter och till och med begå misstag. Det som räknas för en son eller dotter är att veta att mamman finns där när som helst, som en fristad att återvända till när det känner behovet, för ett ord av komfort, för råd eller bara för en kram.

image: Pixabay

Då händer det att rollerna blir omvända och att det nu fullvuxna barnet har färdigheter, resurser och styrkan att ta hand om den äldre mamman, i en dygdig kärlekscirkel som aldrig bryts. Även om navelsträngen har kapats, förblir där en osynlig och olöslig tråd som binder mamman och barnet samman för alltid. Att bli "onödig" betyder inte att man förlorar men att man förvärvar en förnyad och starkare status än tidigare.

Livets cykel förnyas så att varje individ som barn i sin tur blir förälder, överför sina värderingar, läror och känslor till sina barn. En cirkel där kärleken regerar för evigt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack