Han räddar en valp som några andra barn behandlade illa och tar med honom till veterinären, kort därefter är de odelbara

av sofia

05 April 2019

Han räddar en valp som några andra barn behandlade illa och tar med honom till veterinären, kort därefter är de odelbara
Advertisement

Nicolás, en 7-årig pojke som bor i Rosario i Argentina, sa att han räddade en valp medan några av hans kamrater torterade honom, de var till och med villiga att ta den försvarslösa hundens liv, tillägger han. Efter att ha tagit med den till veterinären för behandling, bestämde han sig för att adoptera den med hjälp av sina besparingar. Lilla Nicolás blev, inom några timmar, dagens stora hjälte.

Advertisement
Han räddar en valp som några andra barn behandlade illa och tar med honom till veterinären, kort därefter är de odelbara - 1

En cykeltur som för Nicolás har fått ett mycket högt värde, den dagen räddade han en hundvalp medan några barn mellan 8 och 12 år torterade honom. Utan att tvivla ett enda ögonblick, trots att de var äldre, bad han dem att sluta slå den och sprang till sitt hus för att be om hjälp. Först varnade han sin mamma och tillsammans agerade de för att rädda livet på valpen som blivit offer för våld.

Nicolás ingripande blev snart viralt på sociala nätverk, och inom några timmar hade mer än tusen personer på Facebook delat nyheten om vad som hände i syfte att leta efter någon som kunde adoptera den lilla valpen.

Nicolás tackade hundratals användare av sociala medier som började intressera sig för valpen och gav honom namnet Esteban.

Nicolás sa: "Jag var ute och cyklade då jag plötsligt såg två pojkar med valpen instängd i en låda. Vid ett tillfälle kastade en av dem ner den i diket, räknade till 3 och sparkade honom. De hade tänkt dränka den. Jag ringde min mamma och skyndade hem med valpen. "

Advertisement
Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Kort sagt, om Nicolás inte hade ingripit skulle de ha dödat honom, det här är den tråkiga sanningen som  lyckligtvis undveks.

Men det finns en annan god nyhet, förutom att Esteban lever. Nicolás tog omedelbart valpen till veterinären med sina besparingar och bestämde sig slutligen för att behålla den. Den lilla hunden fortsätter att följa honom överallt och väntar på honom varje dag när han kommer från skolan för att leka med honom.

Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Gise Correa/Facebook

Nicolás sa: "Jag är väldigt glad för att han stannar hos mig. När min syster kommer, kommer vi att leka med honom, vi kommer att flytta och vi kommer att ta honom med oss".

Gisela, hans mamma, tillade: "Han har alltid älskat hundar, sedan han var väldigt liten. Varje gång han ser en närmar han sig och klappar den. När han började göra det, varnade vi honom på grund av vår rädsla för att han skulle kunna ha blivit biten. Sedan förklarade vi för honom att han skulle närma sig långsamt för att inte skrämma dem. Från det ögonblicket har han inte slutat, så jag är inte förvånad över vad han gjorde med valpen, även om jag är djupt stolt över det."

GENTE AYUDAMOS A "NICO"??? ES MI SOBRINITO DE TAN SÓLO 7 AÑOS QUE HOY DECIDIÓ NO MIRAR HACIA OTRO LADO. RESCATÓ ÉSTE...

Pubblicato da Noelia Correa su Lunedì 16 ottobre 2017
Advertisement