Även om du försöker dölja dem så är dessa 6 egenskaper det som gör dig till en empatisk person

av sofia

04 April 2019

Även om du försöker dölja dem så är dessa 6 egenskaper det som gör dig till en empatisk person
Advertisement

Att vara empatisk är en dyrbar men obekväm gåva. Det krävs träning för att lära sig hur man använder denna förmåga utan att bli offer, men när du lyckas göra det, kommer du att inse hur speciell du är. I kärlek och vänskap ger en empatisk person allt utan att någonsin bespara sig själv. Sympati är att känna uppriktig medkänsla för någon, empati är att känna andras lycka eller sorg som om de var din egen. Här är de aspekter som visar om du också har den förmågan.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

  • Du är intuitiv. Du har en stark koppling till yttre vibrationer och med ditt inre. Detta gör dig mottaglig i alla sammanhang, som om du styrdes av ett sjätte sinne.
  • Du är ofta stressad. Den känslomässiga överbelastningen kan ofta vara en börda. De starka känslorna och den ständigt aktiva känsligheten kan vara ganska tröttsam.
  • Du är känslig. På grund av din förmåga att känna andras känslor som om de var dina egna, är du som en öppen nerv. Du tenderar att kamouflera denna aspekt så att du inte blir en börda så att andra söker stöd och tröst i dig.
  • Du är kopplad till naturen. Som en empatisk människa har du en stark koppling till miljön och du gillar att vara utomhus ofta. När du befinner dig i ett scenario som en strand eller en skog, kan du absorbera energi och positivitet mer än någon annan person.
  • Du är en lögndetektor. Du förstår omedelbart när någon ljuger, både för andra och för sig själva. Du identifierar omedelbart lögner och förstå lätt vilka en persons riktiga avsikter är.
  • Du manipuleras enkelt. Det har sagts att du upptäcker lögner men tyvärr kan din djupa godhet och förtroende för människor användas emot dig. Var uppmärksam när du märker något konstigt.
Advertisement
Unsplash

Unsplash

Att vara en empatisk person kan vara både underbart och ansträngande eftersom du går igenom livet utan skydd, allting kommer till dig utan något filter, både på gott och på ont. Känn dig inte självisk om du ibland tänker på dig själv istället för att alltid sätta andra först. Om du ibland visar dig att vara introvert och tystlåten, kom ihåg att det inte är något fel med dig, det är bara din försvarsmekanism.

Du är ständigt i kontakt med dina känslor och andras, så det är normalt att du behöver en paus. Ta dig tid att ladda upp dina batterier och gå sedan tillbaka till att leva ett mer fullt liv än någon annan.

Advertisement