3 användbara råd för människor som hanterar ångest

av sofia

01 April 2019

3 användbara råd för människor som hanterar ångest
Advertisement

Ångest är en mycket vanlig känsla som ingår i den individuella komplexa inre sfären. Det kan utlösas av en händelse, positiv eller negativ, vilket innebär ett visst mentalt engagemang. Detta är en vanlig reaktion på en stressig situation, men det är annorlunda när denna känsla blir för påträngande, tar över eller till och med hindrar en från att göra andra saker.

Här är 3 tips för att hantera detta tillstånd bättre.

via adaa.org

Advertisement
pixabay

pixabay

Lyssna på sitt inre jag. Ångest och stress beror inte så mycket på externa situationer utan snarare på hur yttre stimuli översätts till känslor. Beviset på det ligger i att inte alla reagerar på samma sätt i samma situationer. Det är nödvändigt att komma i kontakt med "det inre jaget", för att visualisera källan och orsaken till ångesten, för att kunna dominera den.

Advertisement
r. nial bradshaw/Flickr

r. nial bradshaw/Flickr

Omge dig med positiva människor. Miljön har en märkbar effekt på den emotionella sfären, så de som lider av ångest bör söka kontakt och närhet av individer som kan uttrycka optimism och energi. Vänner eller familj som vet hur man lättar bördan är grundläggande i den personliga läkningsprocessen.

Karoly Czifra/Flickr

Karoly Czifra/Flickr

Be om hjälp. Att erkänna att du har ett problem och att acceptera att du inte kan övervinna det ensam är inte en manifestation av svaghet utan en modig handling. Ångesten accentueras ofta med känslan av att vara ensam, så att tala om det med någon hjälper till att få ut det och få kan få dig att må bättre. Att uttrycka dina känslor är det första steget för att smälta det som händer.

Alla känslor är viktiga för att leva och njuta av varje ögonblick. När det gäller ångest är det nödvändigt att lära sig att skilja mellan fysiologisk och patologisk ångest, det vill säga mellan hälsosam och naturlig och skadlig och destruktiv ångest. Vad som aldrig får glömmas är att varje person är "ansvarig" för sina egna känslor, att den skapar den och inte är ett offer. När en situation skapar obehag, är den vinnande strategin inte att bara ta emot det, utan att fråga sig själv varför man känner sig dålig. Man är inte stark för att ingenting kan tränga igenom ens rustning, utan för att man kan övervinna svårigheter och gå framåt trots allt.

Advertisement