Värdig ensamhet är bättre än en relation som vi inte trivs i - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Värdig ensamhet är bättre än en…
För att vara lycklig måste man lära sig att ignorera vissa personer Att arbeta 4 dagar i veckan är fördelaktigt för hälsan, produktiviteten och miljön

Värdig ensamhet är bättre än en relation som vi inte trivs i

Av sofia
827
Advertisement

Alla har vi vid en viss punkt i livet befunnit oss i ett otillfredsställande förhållande där vi valde att bryta för att istället vara ensamma. Men det finns människor som, av rädslan för ensamheten, nöjer sig med ett förhållande som inte fullbordar dem. Att underskatta ensamhetens kraft för vårt välbefinnande är ett misstag eftersom det tvingar oss att stanna hos någon som inte tillför någonting till vårt liv.

Det är nödvändigt att plocka fram modet och välja en värdig ensamhet, snarare än ett oärligt förhållande.

image: pixabay.com

Nästan ingen njuter av ensamhet. Det finns en rädsla för att förbli ensam för evigt. Tiden flyr och vi är rädda för att inte hitta rätt person och att det blir för sent för att förverkliga livets projekt.

Det är rädslor som dyker upp när vi desperat vill vara med någon och sedan slänger oss in i relationer även när de är felaktiga. Vi accepterar då även sådant som inte är bra.

Sanningen är att det inte borde fungera så, eftersom prioriteringen bör vara att finna en situation som gör det möjligt för oss att må bra i oss själva både ensamma och i sällskap.

  • Vara oss själva
  • Börja dagen med ett leende och utanbekymmer
  • Motivera oss själva till att bli bättre
  • Mata vårt sinne med positiva tankar
  • Inte tolerera missbruk och förtryck
  • Förverkliga det vi verkligen vill uppnå
  • Skydda oss från de människor som sårar oss

Om ett förhållande inte medför något av detta, är en värdig ensamhet att föredra. Vi får inte fastna i ett förhållande som får oss att känna oss skyldiga till att ha accepterat obekväma situationer eller sorg och missnöje.

Om du befinner dig i detta tillstånd är det dags att agera, befria dig från rädslan, avsluta skadliga relationer och din självkänsla kommer igen att börja blomstra tillsammans med din styrka och uthållighet i jakten efter lycka. Även ensam.

 

Tags: KvinnorPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack